Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: új és továbbfejlesztett felügyeleti megoldások Cisco környezetbe

Laptop

HP: új és továbbfejlesztett felügyeleti megoldások Cisco környezetbe

Az évente megrendezett chicagói Software Forum rendezvénye keretében a HP bemutatta Smart Way 2004 névre keresztelt fejlett hálózatfelügyeleti programját, amelynek keretében HP OpenView nagyvállalati IP-telefóniát támogató megoldásokat, infrastruktúra-felügyeleti és szolgáltatás-felügyeleti alkalmazásokat szállít a Cisco Systems hálózati környezeteihez.

A HP és a Cisco továbbra is folytatják új és továbbfejlesztett termékekre kiterjedő együttműködésüket annak érdekében, hogy az adott igényekhez pontosan illeszkedő, komplett megoldásokkal tudják ellátni közös ügyfeleiket.

A HP OpenView Smart Way program folytatásának tekinthető Smart Way 2004 három moduláris megoldást foglal magában: a Cisco IP-alapú telefonhálózataihoz kidolgozott új felügyeleti megoldást; egy továbbfejlesztett hálózafelügyeleti megoldást; valamint egy továbbfejlesztett szolgáltatás-felügyeleti megoldást. A három elem mindegyike a fejlett technológiájú hálózatok egyszerűsítését, és felügyeletük hatékonyságának fokozását szolgálja.

Az IP-telefónia felügyelete

A Cisco a HP-vel közösen azonosította és teljesítette az IP-telefonkörnyezetek sikeres bevezetéséhez szükséges hálózatfelügyeleti követelményeket. Ennek eredményeképpen a Smart Way 2004 biztosítja az ágazatban az első olyan, kereskedelmi forgalomban kapható megoldást, amely speciális jelentéskészítési képességekkel támogatja az IP-alapú telefonhálózatok várható terhelésének előrejelzését, valamint a maximálisan hatékony és megtérülő kapacitásgazdálkodást.

A hálózati adminisztrátorok diagnosztikai értesítést kapnak a kapacitás terén várható szűk keresztmetszetekről, így a meglévő hálózati erőforrásokat felhasználva kiegyenlíthetik a hálózati terhelést, és hatékonyabban összehangolhatják a bővítéseket a követelmények várható növekedésével.

Az IP-telefónia felügyelete révén a nagyvállalatok jobban tudnak gazdálkodni bérelt vonalaikkal és hatékonyabban megtervezhetik a bővítést szolgáló erőforrások megvásárlását – így valóban csak annyi vonal után kell fizetniük, amennyire ténylegesen szükségük van. Néhány példa a Smart Way 2004 program keretében kínált új felügyeleti képességekre:
HP OpenView Performance Insight Report Pack for Cisco IP Telephony Statistics programcsomag – teljesítmény- és kapacitásgazdálkodást szolgáló jelentéskészítési megoldás, amely a CiscoWorks Gateway Statistics Utility-től begyűjtött adatok alapján hasznos, azonnal alkalmazható kapacitástervezési jelentéseket állít elő
A Cisco CiscoWorks Gateway Statistics Utility (GSU) programja – a CiscoWorks IP Telephony Environment Monitor kiterjesztéseként lehetővé teszi a hálózatfelügyeleti személyzet számára az IP-hálózat fontos elemeivel kapcsolatos teljesítményadatok definiálását és rögzítését. A GSU által összegyűjtött információkból a HP OpenView képes elkészíteni az IP-telefonhálózat átjáróival és hívásforgalmával kapcsolatos teljesítmény- és viselkedésadatokat összegző jelentéseket.
Az IP-telefónia felügyeleti megoldása olyan, Cisco platformokra felkészített hibakezelő és kapacitásgazdálkodási rendszer, amelynek kidolgozásakor kimondottan az IP-telefonhálózatok igényeit tartották szem előtt.

Hálózatfelügyelet

A valós idejű infrastruktúrafelügyelet mindinkább alapkövetelménynek számít a nagyvállalati versenyképesség megőrzése szempontjából. A HP továbbfejlesztett nagyvállalati infrastruktúrafelügyeleti konstruckiója (Enterprise Infrastructure Management) ezért a HP OpenView átfogó Network Node Manager 7.0 Advanced hálózatfelügyeleti megoldásával ötvözi a CiscoWorks előnyeit. Az integrált megoldás gyors és hathatós módszert kínál a teljesítménygazdálkodáshoz, valamint a hálózati infrastruktúrában jelentkező hibák azonosításához és kezeléséhez.

A Network Node Manager 7.0 Advanced szoftvert kimondottan olyan hálózatokhoz dolgozták ki, amelyeknél lényeges szempont a kapcsolók (switchek) és a virtuális helyi hálózatok (VLAN-ok) magas szintű kezelése, a kifinomult hibaok-elemezés és a kiterjedt hálózatok osztott felügyelete. A Cisco-eszközök kibővített körét támogató szoftver intelligens jellemzői révén a Cisco-riasztások besorolására és a Cisco VLAN-hálózatok fejlett észlelésére is képes.

Az Enterprise Infrastructure Management megoldás gondoskodik a heterogén és homogén IP-hálózatok egyszerű felügyeletéről. Az ésszerűsített felügyeletet a Cisco és egyéb IP-eszközök hálózati térképeinek központosított és egységes (single pane of glass) felügyeleti nézete, valamint a CiscoWorks felé biztosított keresztindítási (cross-launching) lehetőség biztosítja.

Szolgáltatás-felügyelet

Az infrastruktúra-problémák proaktív rendezése és a Cisco hálózati infrastruktúrán nyújtott kritikus üzleti szolgáltatásokkal kapcsolatos adatok gyűjtése és figyelése érdekében a HP OpenView Smart Service Management for Cisco Environments konkrét üzleti hatásokhoz köti a hálózati hibákat, és adott üzleti mérőszámok alapján hangolja be az infrastruktúra működését.

A megoldás szolgáltatási szintekre lebontott, grafikus nézetet biztosít az ügyfelek felé, és képes diagnosztikai információkat szolgáltatni az intelligens Cisco-trapekről. Így a rendszergazdák gyorsan és egyszerűen azonosíthatják a problémákat, és biztosíthatják a szolgáltatások magas szintű rendelkezésre állását.

A Smart Way 2004 program részeként a Cisco eszközeinek támogatását célzó, új intelligens képességekkel ruházzák fel a HP Enterprise Services Management megoldást, kibővítik az általa lefedetett Cisco-termékek körét, és további HP OpenView szolgáltatás-felügyeleti jellemzőket építenek be a rendszerbe.

„A HP Openview és a CiscoWorks alkotta páros kivételes lehetőséget kínál a közép- és nagyvállalatok IT-menedzselési igényeinek kielégítésére. Globális rendszerintegrátorként világosan látjuk, hogy a nagyvállalatoknál világszerte kritikus szükségletként merül fel az IP-telefónia gazdaságos és hatékony felügyeletének megvalósítása” – jelentette ki Tom Reinsel, a Pepperweed Consulting alapítója és vezérigazgatója. „A HP OpenView Authorized Executive Partner cím birtokában különösen nagy érdeklődéssel követjük nyomon a HP és a Cisco IP-telefónia terén folytatott együttműködését.”

A Smart Way 2004 megoldást a világ minden pontján a HP viszonteladói forgalmazzák.

Az adaptív nagyvállalati infrastruktúra felügyeletének támogatása

A Cisco hálózatokhoz nyújtott HP-támogatás kibővítése újabb lépést jelent az IT-infrastruktúra és a változó piaci, illetve ügyféligények gyors és hatékony összehangolását ösztönző HP Adaptive Enterpsie stratégia megvalósítása felé. A HP szintén felvázolta az intelligensen menedzselhető adaptív nagyvállalati infrastruktúra kiépítésére törekvő vállalatoknak ajánlott fejlesztési útvonalat, és több mint 30 új és továbbfejlesztett HP OpenView termék, megoldás és szolgáltatás bevezetéséről számolt be. A cég emellett bemutatta továbbfejlesztett integrációs képességeit is.

A CiscoWorks átfogó hálózatfelügyeleti eszközcsalád segítségével az ügyfelek egyszerűen elérhetik és igénybe vehetik a Cisco AVVID architektúra fejlett képességeit. Az eszközök innovatív módszereket biztosítanak a kritikus hálózati jellemzők (például rendelkezésre állás, reagálókészség, rugalmasság és biztonság) egységes, központosított kezeléséhez.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés