Connect with us

technokrata

Áramütés a gyárilag hibás Sony noteszgépek miatt

Laptop

Áramütés a gyárilag hibás Sony noteszgépek miatt

Elismerte a Sony, hogy némely Vaio noteszgépe hibás modemekkel rendelkezik, ami miatt tönkremehet a felhasználó telefonvonala, vagy akár őt magát is áramütés is érheti.

Kicseréli két Vaio notebook típusának modemét a Sony, miután kiderült, hogy ezen szériák hibás eszközökkel lettek felszerelve. A Vaio FRV25 és FRV27 modellek elsősorban Japánban és az Egyesült Államokban kerültek értékesítésre, mondta a távol-keleti cég szóvivője. Elmondása szerint az amerikai kontinensre olyan kevés jutott ezen darabokból, hogy a Sony közvetlen kapcsolatba lépett az ottani felhasználókkal.

Maguk a noteszgépek egyébként 1500 és 1700 dolláros áron kerültek forgalomba, s mindkettő egy V.90-es modemmel is fel van szerelve. A koreai mogul szóvivője elismerte, hogy ezen kommunikációs eszközök az elvárható teljesítményhez képes lényegesen rosszabbul dolgoztak. Nem ez volt azonban a legnagyobb baj, hanem az, hogy a hibás modemek képesek voltak tönkretenni a felhasználó telefonvonalát is. Sőt, amennyiben a noteszgép tulajdonosa megérintette hordozható számítógépének fémvázát, még áramütésben is része lehetett. Igaz, ez utóbbi csak abban az esetben fordult elő, amikor a csatlakozó aljzatba való bedugása közben valaki hívást kísérelt meg végrehajtani ugyanazon a vonalon.

A Sony nem közölt részleteket arra vonatkozóan, mekkora az a felhasználói tábor, amely érintett az esetben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek