Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Novell összes hálózati szolgáltatását portolja Linuxra

Laptop

A Novell összes hálózati szolgáltatását portolja Linuxra

A Novell Magyarország bejelentette, hogy a cég világméretű stratégiája szerint az ügyfelek a jövőben a Novell hálózati szolgáltatásainak teljes skáláját futtathatják Linux rendszeren – beleértve a jövőbeli NetWare 7 teljes szolgáltatáskészletét is.

A Novell ennek a stratégiának legújabb mérföldköveként jelentette be a Novell Nterprise Linux Services szolgáltatást, amely ügyfelei számára file-kiszolgáló, nyomtatási, üzenetkezelési, címtár és felügyeleti szolgáltatásokat nyújt egy olyan integrált csomagban, amely a SuSE Linux Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux disztribúciókat támogatja. A még 2003-ban megjelenő termék átfogó Novell terméktámogatást, képzést és tanácsadást kínál a Linux rendszerekhez. A Novell emellett bejelentette, hogy megállapodott az IBM, a Dell és a HP vezető hardvercégekkel, akik a Novell Linux megoldásait ajánlják ügyfeleiknek, és együttműködnek a Novellel a teljes képzés és terméktámogatás kialakításában.

“A Linuxon futó Novell hálózati szolgáltatások bevezetése természetes továbblépés bevált többplatformos stratégiánkban, a biztonságos, skálázható és megbízható Novell hálózat értékeit viszi a gyorsan növekvő Linux szerverpiacra”- mondta Szittya Tamás a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. “A vezető hardverszállítók támogatása pedig további biztosíték az ügyfelek számára, hogy a bevált Novell hálózati szolgáltatásokat az általuk választott operációs rendszeren és hardveren futtathatják.”

A Novell tovább folytatja a NetWare – az üzleti hálózati szolgáltatások elsőszámú platformja – fejlesztését és bővítését, amint azt a NetWare 6.5 is mutatja. A NetWare 6.5 biztosítja az üzleti folytonosságot, valamint a nyílt kódú módszerek, a webes alkalmazásfejlesztés és virtuális iroda előnyeit nyújtja. Ezen szolgáltatások mindegyike elérhető és támogatott lesz a Linux kernelen is. A NetWare 6.5 és Nterprise Linux Services párhuzamos módszereket kínálnak a NetWare és Linux felhasználóknak a NetWare 7 megjelenéséig, amikor a teljes Novell szolgáltatáskészlet NetWare és Linux kerneleken egyaránt futtathatóvá válik.

Dan Kusnetzky, az IDC szoftverkutatási részlegének alelnöke szerint “Az IDC igényfelmérésének eredményei azt mutatják, hogy a Linux számos hátránnyal küzd az általános elismertség felé vezető úton, így például a Linux szakértelem és tapasztalat hiányával a szervezetekben, a szervezetek képességeinek hiányával a Linux hálózatba integrálása terén, és a Linux környezetek folyamatos támogatásának problémáival. A Novell lépése kibővíti az ügyfelek lehetőségeit, a Linux támogatás pedig várhatóan nagy előrelépést jelent ezeknek a problémáknak a leküzdésében, a legtöbb szervezet informatikai döntéshozóinak körében.”

A Novell Nterprise Linux Services első verziója sok Novell hálózati szolgáltatás egyetlen üzleti megoldásba integrálását jelenti. Ezek közé a szolgáltatások közé tartoznak a Novell eDirectory és DirXML alapú személyazonosság-kezelési, a Novell iFolder alapú file-kezelési, az iPrint alapú nyomtatási, a NetMail alapú üzenetkezelési, a ZENworks for Servers alapú felügyeleti és a végfelhasználóknak az exteNd Director Standard Edition alapú virtuális iroda szolgáltatások. Emellett a Novell iManager böngésző alapú, egypontos adminisztrációt biztosít az Nterprise Linux Services elemeihez. A Novell Linux gépekre készült GroupWise kliense szintén ebben az évben elérhető lesz.

A Novell Linux tanácsadása, műszaki támogatása és képzési szolgáltatásai, beleértve a nemrég bejelentett Novell Certified Linux Engineer programot, a Novell Nterprise Linux Services megoldást egészítik ki. A Novell tanácsadási szolgáltatásának keretében iránymutató ajánlatokat, például stratégiai és megtérülési elemzéseket, valamint bevezetési és áttérési szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek.

A Novell Nterprise Linux Services 1.0 bétatesztelése júliusban kezdődik. Az árak és elérhetőség egy későbbi időpontban kerül nyilvánosságra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés