Connect with us

technokrata

A Novell összes hálózati szolgáltatását portolja Linuxra

Laptop

A Novell összes hálózati szolgáltatását portolja Linuxra

A Novell Magyarország bejelentette, hogy a cég világméretű stratégiája szerint az ügyfelek a jövőben a Novell hálózati szolgáltatásainak teljes skáláját futtathatják Linux rendszeren – beleértve a jövőbeli NetWare 7 teljes szolgáltatáskészletét is.

A Novell ennek a stratégiának legújabb mérföldköveként jelentette be a Novell Nterprise Linux Services szolgáltatást, amely ügyfelei számára file-kiszolgáló, nyomtatási, üzenetkezelési, címtár és felügyeleti szolgáltatásokat nyújt egy olyan integrált csomagban, amely a SuSE Linux Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux disztribúciókat támogatja. A még 2003-ban megjelenő termék átfogó Novell terméktámogatást, képzést és tanácsadást kínál a Linux rendszerekhez. A Novell emellett bejelentette, hogy megállapodott az IBM, a Dell és a HP vezető hardvercégekkel, akik a Novell Linux megoldásait ajánlják ügyfeleiknek, és együttműködnek a Novellel a teljes képzés és terméktámogatás kialakításában.

“A Linuxon futó Novell hálózati szolgáltatások bevezetése természetes továbblépés bevált többplatformos stratégiánkban, a biztonságos, skálázható és megbízható Novell hálózat értékeit viszi a gyorsan növekvő Linux szerverpiacra”- mondta Szittya Tamás a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. “A vezető hardverszállítók támogatása pedig további biztosíték az ügyfelek számára, hogy a bevált Novell hálózati szolgáltatásokat az általuk választott operációs rendszeren és hardveren futtathatják.”

A Novell tovább folytatja a NetWare – az üzleti hálózati szolgáltatások elsőszámú platformja – fejlesztését és bővítését, amint azt a NetWare 6.5 is mutatja. A NetWare 6.5 biztosítja az üzleti folytonosságot, valamint a nyílt kódú módszerek, a webes alkalmazásfejlesztés és virtuális iroda előnyeit nyújtja. Ezen szolgáltatások mindegyike elérhető és támogatott lesz a Linux kernelen is. A NetWare 6.5 és Nterprise Linux Services párhuzamos módszereket kínálnak a NetWare és Linux felhasználóknak a NetWare 7 megjelenéséig, amikor a teljes Novell szolgáltatáskészlet NetWare és Linux kerneleken egyaránt futtathatóvá válik.

Dan Kusnetzky, az IDC szoftverkutatási részlegének alelnöke szerint “Az IDC igényfelmérésének eredményei azt mutatják, hogy a Linux számos hátránnyal küzd az általános elismertség felé vezető úton, így például a Linux szakértelem és tapasztalat hiányával a szervezetekben, a szervezetek képességeinek hiányával a Linux hálózatba integrálása terén, és a Linux környezetek folyamatos támogatásának problémáival. A Novell lépése kibővíti az ügyfelek lehetőségeit, a Linux támogatás pedig várhatóan nagy előrelépést jelent ezeknek a problémáknak a leküzdésében, a legtöbb szervezet informatikai döntéshozóinak körében.”

A Novell Nterprise Linux Services első verziója sok Novell hálózati szolgáltatás egyetlen üzleti megoldásba integrálását jelenti. Ezek közé a szolgáltatások közé tartoznak a Novell eDirectory és DirXML alapú személyazonosság-kezelési, a Novell iFolder alapú file-kezelési, az iPrint alapú nyomtatási, a NetMail alapú üzenetkezelési, a ZENworks for Servers alapú felügyeleti és a végfelhasználóknak az exteNd Director Standard Edition alapú virtuális iroda szolgáltatások. Emellett a Novell iManager böngésző alapú, egypontos adminisztrációt biztosít az Nterprise Linux Services elemeihez. A Novell Linux gépekre készült GroupWise kliense szintén ebben az évben elérhető lesz.

A Novell Linux tanácsadása, műszaki támogatása és képzési szolgáltatásai, beleértve a nemrég bejelentett Novell Certified Linux Engineer programot, a Novell Nterprise Linux Services megoldást egészítik ki. A Novell tanácsadási szolgáltatásának keretében iránymutató ajánlatokat, például stratégiai és megtérülési elemzéseket, valamint bevezetési és áttérési szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek.

A Novell Nterprise Linux Services 1.0 bétatesztelése júliusban kezdődik. Az árak és elérhetőség egy későbbi időpontban kerül nyilvánosságra.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle