Connect with us

Hirdetés

technokrata

700 milliós megállapodás a Matáv és a Tak-Invest között

Laptop

700 milliós megállapodás a Matáv és a Tak-Invest között

A Matáv és a Tak-Invest 3 évre szóló szerződést kötött 700 millió forint értékben.

2003. július 8-án Vetési Iván, a Matáv igazgatóhelyettese és Dudics János, a Tak-Invest Kft. ügyvezető igazgatója 3 évre szóló szerződést kötött 700 millió forint értékben. A szerződés szerint a Matáv 50 takarékszövetkezet több mint 300 fiókjának adatátviteli összeköttetését biztosítja. A megoldás az egyes takarékszövetkezetek kirendeltségei és központja között csillagpontos bérelt vonali hálózat kialakítását és Cisco aktív hálózati eszközök értékesítését jelenti.

A Matáv Üzleti Megoldások Üzletága komplex szolgáltatást dolgozott ki, amely a takarékszövetkezetek adatátviteli és biztonságtechnikai rendszerének fejlesztését segíti elő, melyben a Matáv Csoport 3 tagvállalata a Matávcom Kft, a BCN Kft és a SafeCom Rt. is közreműködik. Az ajánlat a MultiLAN szolgáltatásra és videó-megfigyelő rendszer alkalmazására épül.

A szerződés 1 évre tervezett projekt keretében 300 takarékszövetkezeti fiók adatátviteli összeköttetéséről szól, mely hálózatokon a Tak-Invest kisbanki szoftverének segítségével lehetőség nyílik a takarékszövetkezetek számára az EU elvárásoknak is megfelelő, központosított rendszer üzemeltetésére. Az egyes pénzintézeti hálózatok kiépítésére és üzemeltetésére 3 éves időtartamra, 700 millió forint értékben született megállapodás. Ennek keretében a Matáv vállalja, hogy hálózati beruházásait az igényeknek megfelelően ütemezi, továbbá kiemelt megbízhatóságú és jövőálló szolgáltatásokat, a CISCO minőségi termékeit és nem utolsó sorban jelentős kedvezményeket kínál. A projekt első szakaszában 35 takarékszövetkezet összesen közel 200 végpontos adatátviteli hálózatának létesítése kezdődik meg. A Matáv ezzel a szerződéssel, figyelembe véve az ugyancsak kisbanki szoftverekkel foglalkozó cégekkel kötött szerződéseit, a takarékszövetkezeti piac 75-80%-át szolgálja ki komplex távközlési, informatikai megoldásokkal.

Az eddigi tapasztalok alapján elmondható, hogy nagy előnyt jelenthet a felhasználó részére, hogy a Matáv professzionális, egyedi igényekre szabott, az előírásoknak megfelelő szolgáltatásokat kínál, egy kézből szolgáltatva az egyébként is összekapcsolódó adatátviteli és biztonságtechnikai megoldásokat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés