Connect with us

technokrata

Ericsson Magyarország: családbarát munkahely

Laptop

Ericsson Magyarország: családbarát munkahely

Az Ericsson Magyarország nagyvállalat kategóriában 2003-ban elnyerte a Családbarát Munkahely díjat.

Az Ericsson Magyarország a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatósága által negyedik alkalommal meghirdetett pályázatán elnyerte a „Családbarát Munkahely” díjat. Ezzel az elismeréssel azokat a munkaadókat jutalmazzák, akik messzemenőkig figyelembe veszik az alkalmazottak családi kötelezettségeit, és olyan munkakörülményeket biztosítanak, amelynek jól működő feltételrendszere hozzájárul a hatékonyabb teljesítmények eléréséhez. A díjat dr. Székely Judit helyettes államtitkár adta át 2003. július 7-én.

Az Ericsson pályázata egy új szellemiségű munkáltatói hozzáállást közvetít: családban gondolkodnak. A vállalat vallja: kiegyensúlyozott, a magánélet rendezett biztonságát a háta mögött tudó ember képes igazán kreatívan, koncentráltan, értékteremtő módon munkát végezni. Ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy szorosra fonja a szálakat a munkatársak családjaival is.

Az Ericsson tartósan rendezkedett be Magyarországon. Ez a stratégia azt is jelenti, hogy alkalmazottainak hosszú távon szeretne munkát adni. A hazai távközlési piac egyik meghatározó szereplőjeként számos nagy jelentőségű, jövőbe mutató technológiát alkalmazó újítást vezetett már be a hazai piacon és Kelet-közép Európában. Ezek az áttörések nem jöhettek volna létre a kollégák kitartó munkája nélkül. Tapasztalatukat, tudásukat megtartva szeretné az Ericsson Magyarország sikereit tovább folytatni, bebizonyítva azt, hogy egy cég megújulásának alappillére és mozgatórugója az alkalmazottak tudásának, kompetenciájának a folyamatos fejlesztése.

Fontos szempont emberi erőforrás gazdálkodásukban az, hogy lehetőségek szerint minél szélesebb skálán mozgó juttatási rendszerrel, egyfajta cégen belüli szociális hálóval segíti a cég dolgozóit és családjukat. Azok az értékek, amelyeket az Ericsson magáénak vall (innováció, átfogó koncepció, tisztesség) a dolgozókkal kapcsolatban is megnyilvánulnak.

Az innováció, a kompetencia fejlesztése elsődleges az Ericsson Magyarországnál, így nem véletlen, hogy tréningek, képzések sora áll rendelkezésre. A nyugodt, inspiráló légkört számos technikai eszköz segíti, amelyek egy része a család számára is hozzáférhető.

„Helybe hoztuk a kultúrát is: képzőművészeti galériát, kisszínházat, házimozit hívtunk életre. Telephelyeinken koncert-, színházjegy- és könyvvásárlási lehetőség van, de volt már ebéd utáni szieszta koncert is. Létezik Ericsson klub is, amelyben érdekes előadásokat lehet meghallgatni. A közös túrák, biciklizések, a környezettudatos szemlélethez kapcsolódó Zöld Napok, a vállalat családi rendezvényei, a széles körű sportolási lehetőségek a közös, közösségi kikapcsolódást, feltöltődést segítik.

Az Ericsson alkalmazottainak a magánéletéből is sok terhet próbál magára vállalni. Baleset- és életbiztosítás, lakásépítési és étkezési támogatás, háziorvosi rendelő folyamatos szűrésekkel, stb. adják az alapját gondoskodásunknak.

Arra törekszünk, hogy az ericssonos gyermekek szakmai gyakorlatában és nyári munkájában is mi legyünk a munkaadók.” – vallják a cég képviselői.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák