Connect with us

technokrata

Adobe: még hatékonyabb számítógépes videózás

Laptop

Adobe: még hatékonyabb számítógépes videózás

Az Adobe Video Collection négy új szoftver termékkel mutatkozik be, és integrálja a digitális videózás munkafolyamatait.

Az Adobe bejelentette a digitális videó termékcsaládjának jelentős bővítését és továbbfejlesztését, amely videó és audió szerkesztéshez, kompozitáláshoz, effektekhez, és DVD műsorkészítéshez szolgál. Együtt mutatták be az Adobe Premiere Pro, és az Adobe After Effects jelentős továbbfejlesztéseit, valamint a közelmúltban felvásárolt Cool Edit Pro audió szerkesztő program átkeresztelt változatát, az Adobe Auditiont. Ezek a termékek a 2003. áprilisában bejelentett Adobe Encore DVD tagjával az Adobe digitális videó termékcsaládját egészítik ki. A külön kapható termékeket meg lehet vásárolni az Adobe Video Collection részeként is, mely a digitális képalkotás szabványát, a Photoshop 7.0 változatát is tartalmazza.

Az Adobe Video Collection for Windows terméket az Adobe kétféle, Professional és Standard változatban kínálja. Az Adobe Video Collection Professional változatban az Adobe Audition, az Adobe Encore DVD, az Adobe Premiere Pro, az After Effects (Professional változat) és a Photoshop 7.0 termék szerepel digitális képek szerkesztéséhez, animált grafikák és vizuális effektek tervezéséhez, valós idejű videó és audió szerkesztéshez, és DVD műsorkészítéshez nyújtott eszközökkel. A Standard változatban nincs Photoshop, és egyszerűbb videó és audió műsorok gyártásához az After Effects (Standard változat) szolgál. A kollekció bármelyik változata jóval kifizetődőbb, mintha a felhasználók külön-külön vásárolnák meg a termékeket.

Az Adobe új munkafolyamatával a szakemberek az Adobe Premiere Pro-tól kezdve renderelés nélkül editáló környezetben képből és hangból lenyűgöző történeteket varázsolhatnak. Újratervezték a díjnyertes videó szerkesztő programot, amelynek javult a hatékonysága, illetve eszközei kihasználják a Windows XP alatt futó Intel Pentium alapú rendszerek adta gyorsaságot. A videóhoz réteges digitális képeket készíthetünk Photoshoppal, majd kompozitáló eszközökkel animált grafikák és vizuális effektek tervezése céljából átvihetjük azokat az After Effects-be. A digitális videó termékcsaládhoz csatlakozó Adobe Audition által biztosított komplett többsávos rögzítő stúdióval hatékonyan lehet készíteni professzionális minőségű audió anyagokat, amelyeket Adobe Premiere Pro projektekbe, Adobe After Effects összeállításokba, vagy Adobe Encore DVD-be exportálva interaktív, többnyelvű DVD műsorokat készíthetünk.

Árak és beszerzési lehetőségek

Az Adobe Video Collection for Windows XP Standard és Professional változata várhatóan 2003. őszén végén kerül a boltokba. A standard változat ajánlott fogyasztói ára 275.000 forint. A termékeket az Adobe licenc- és oktatási programok keretében is be lehet majd szerezni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom