Connect with us

technokrata

Számos képalkotási és nyomtatási újdonság a HP-től

Laptop

Számos képalkotási és nyomtatási újdonság a HP-től

A HP június 30-án, nagyszabású sajtóeseményén, a MEO Kortárs Művészeti Gyűjteményben bemutatta a Képalkotási és Nyomtatási (IPG) Üzletág jövőképét, terveit, és legújabb megoldásait.

Ezek a vállalat és az elemzők várakozásai szerint 2003 során a magyar és a világpiac meghatározó termékei lesznek.

A Képalkotási és Nyomtatási Üzletág négy új otthoni, illetve egy irodai használatra szánt A/3-as, professzionális tintasugaras nyomtatót, egy fotónyomtatásra is alkalmas többfunkciós eszközt, egy egyedülállóan tartós, kényelmesen kezelhető fotópapír-családot, egy minden eddiginél kedvezőbb árú színes lézernyomtatót, két professzionális szkennert és egy új nagyformátumú nyomtatót mutatott be.

HP Deskjet 3520

A HP Deskjet 3520 kedvező árú, felhasználóbarát eszköz, mely különösen az első nyomtatójukat vásárló felhasználók és a családok számára jelent ideális megoldást. Az alapszintű nyomtatási szükségletek kielégítésére szánt printer 2400 dpi optimalizált felbontású, színes nyomatokat készít gyorsan (percenként 8-8 fekete-fehér vagy színes oldalt állít elő) és jó minőségben.

A HP Photoret III precíziós technológiájának köszönhetően versenyképes ára kivételes fényképminőséggel párosul. A 100 lapos, felhajtható papírtálcával ellátott HP Deskjet 3520 kis helyen elfér, ám kompakt kialakítása nem megy a minőség rovására.

HP Deskjet 3650

A sokoldalú és felhasználóbarát HP Deskjet 3650 színes tintasugaras nyomtató ideális megoldás a kiváló teljesítményt igénylő, ugyanakkor idő- és helyszűkével küzdő kreatív otthoni felhasználók számára. Az igazán kedvező árú eszköz a piac legmegbízhatóbb, legkompaktabb és leginkább strapabíró nyomtatóinak egyike.

A Deskjet 3650 egyszerűen használható, percenként akár 17 fekete-fehér és 12 színes oldalt nyomtat. A kényelmes nyomtatástörlő gombbal a felhasználó bármikor egyetlen mozdulattal leállíthatja a nyomtatást, a felhajtható papírtálca segítségével pedig praktikus, kompakt csomaggá alakíthatja eszközét. A papírtálca 100 lapos bemeneti és 50 lapos kimeneti kapacitása megkönnyíti a terjedelmes anyagok nyomtatását.

A kivételes fényképminőségről a 4800 dpi optimalizált felbontás, az opcionális HP Photoret IV precíziós technológia és a 10×15 centiméteres, szegély nélküli képek nyomtatásának lehetősége gondoskodik. Az eszköz a HP egyszerű fotónyomtatást támogató, kreatív Photo and Imaging szoftverét is tartalmazza.

HP Deskjet 5150

A kreatív feladatok elvégzésére tökéletesen alkalmas HP Deskjet 5150 nyomtató 4800 dpi optimalizált felbontású, lenyűgöző, fényképminőségű nyomatokat készít. A HP PhotoREt IV precíziós technológiája révén a hattintás nyomtatás lehetőségét is biztosítja. Az eszköz percenként 19 fekete-fehér és 14 színes, profi minőségű oldal előállítására képes, otthoni és üzleti célokra is tökéletes.

Egyetlen gombnyomással a nyomtatóra küldhetjük a képernyőn megjelenített képeket, sőt, a HP Deskjet 5150-nel HP Premium fotópapírra akár 10×15 centiméteres vagy A4-es méretű, szegély nélküli fotókat is nyomtathatunk. A HP Deskjet 5150 kedvező ár-érték arányát tovább javítják az olyan innovatív jellemzők, mint az opcionális automatikus kétoldalas nyomtatás, vagy a tintatartalékolási beállítás, amellyel még akkor is befejezhetjük a nyomtatási feladatot, ha közben kifogyna a patron.

HP Deskjet 5652

A nagy teljesítményű HP Deskjet 5652 színes nyomtató a gyorsaságot minőségi színkezeléssel és számos innovatív funkcióval ötvözi, ideális megoldás a sokat nyomtató otthoni felhasználók és kisméretű irodák számára. A Deskjet 5652 percenként akár 21 fekete-fehér és 15 színes oldalt állít elő 4800 dpi (fekete-fehérben 1200 dpi) optimalizált felbontással.

Az opcionális lehetőségek közül a Photoret IV precíziós technológia, a hattintás nyomtatás és a 250 lapos második papírtálca érdemel külön említést. Az automatikus kétoldalas nyomtatást támogató kiegészítővel és a 150 lapos kapacitású papírtálcával időt, pénzt és kellékanyagokat takaríthatunk meg.

HP Premium Plus fotópapír

A továbbfejlesztett HP Premium Plus fotópapír jóval vastagabb elődjénél, így megjelenésében és tapintásában is a hagyományos módon előhívott fényképekre emlékeztet, és az ezüsthalogenid eljárásnál megszokott ragyogó színekkel, élethű bőrszín-árnyalatokkal és mélyfekete tónusokkal jeleníti meg a képeket. A letéphető füllel ellátott, 10×15 centiméteres és A4-es méretben gyártott fotópapír fényes, illetve selymesen matt felületű változatban kapható. A HP a szegély nélküli nyomtatást támogató, letéphető fül nélküli 10×15 centiméteres papírt fényes bevonattal forgalmazza.

Azoknak az otthoni felhasználóknak és hobbifotósoknak szánják, akik a HP 56 fekete, HP 57 háromszínű és HP 58 fotónyomtató patronokkal használják fényképnyomtatásra alkalmas tintasugaras printerüket. A HP 57 és HP 58 patron segítségével HP Premium Plus fotópapírra készített nyomatok üveglap alatt akár 73 évig is ellenállnak a fakító környezeti hatásoknak. Ez a kombináció ideális megoldást jelent a kiváló minőségű és tartós, nagy felbontású digitális fotóreprinteket és kinagyított képeket igénylő felhasználók számára.

A HP Premium Plus fotópapír egyedi bevonata taszítja a szennyeződéseket, és nem karcolódnak. Hátoldalának különleges bevonata megakadályozza a fotók egymáshoz ragadását, így felügyelet nélküli, automatikus nyomtatást tesz lehetővé.

HP Deskjet 9300

A HP új, széles formátumú anyagok nyomtatására alkalmas színes tintasugaras nyomtatója, a professzionális és sokoldalú HP Deskjet 9300 kitűnő minőségben, gyorsan és kedvező áron nyomtat A6-ostól egészen A3+ méretig.

A nettó 89.900 forintos áron forgalmazott eszköz kivételes ár-érték arányt kínál a jó minőséget és magas teljesítményt igénylő vállalkozások és otthoni irodák felhasználói számára. Segítségével sokféle papírtípusra és méretre nyomtathatunk 4800 dpi maximális felbontással, valódi fényképminőségben.

HP PSC 2175

A kompakt és sokoldalú, ˝fotóbarát˝ HP PSC 2175 többfunkciós eszköz nyomtatási, képolvasási és másolási feladatok elvégzésére egyaránt használható. A megfizethető árú gép fotókezelési és képalkotási funkciói értékes segítséget kínálnak a kreatív otthoni felhasználók és az otthoni irodák számára. Egyszerűen megoszthatjuk digitális fotóinkat barátainkkal és kollégáinkkal, csupán be kell helyeznünk digitális fényképezőgépünk memóriakártyáját a csatlakozónyílásba, s az eszköz máris hozzálát a valósághű, csúcsminőségű képek nyomtatásához – akár számítógép közbeiktatása nélkül. Az 1200 x 2400 ppi felbontású szkennerrel és a 48 bites technológiával egyszerűen beolvashatjuk dokumentumainkat, fényképeinket, majd egyetlen gombnyomással e-mail üzenethez csatolhatja, illetve számítógépre küldheti a beszkennelt, kiváló minőségű anyagokat.

A HP Photoret IV precíziós technológiáját alkalmazó HP PSC 2175 fekete-fehérben 1200, színesben pedig 4800 dpi optimalizált felbontású, lenyűgöző minőségű képeket nyomtat, A kiváló minőség nem megy a sebesség vagy a funkcionalitás rovására: a HP PSC 2175 percenként 18 fekete-fehér, illetve 13 színes oldalt állít elő.

HP Color LaserJet 1500

A HP Color LaserJet 1500, a HP eddig legkedvezőbb árú színes lézernyomtatója a négyműveletes festékfelhordást alkalmazó ˝4 pass˝ eljárás és a HP Imageret 2400 technológia segítségével lenyűgöző nyomatminőséget kínál. A gyors nyomtató alacsony oldalköltséggel dolgozik és kiváló csatlakozási jellemzőket kínál. A host-alapú nyomtatási technológia révén a anélkül végezhetünk bonyolult nyomtatási feladatokat, hogy ehhez bővítenie kellene az eszköz memóriáját, vagy kompromisszumokat kellene kötnünk a sebesség vagy a teljesítmény terén. A host-alapú technológiára épülő HP Color LaserJet 1500 megfelelő számítógéppel kiegészítve percenként akár 16 fekete-fehér, illetve 4 színes, szöveges és grafikus elemeket tartalmazó oldalt nyomtat.

A HP Color LaserJet 1500 sorozatot két modellváltozat alkotja: a HP Color LaserJet 1500 alapmodell és a még kisebb súlyú, kompaktabb és még kedvezőbb árú HP Color LaserJet 1500L konfiguráció.

HP Scanjet 8200

A HP Scanjet 8200 ideális megoldást jelent a kreatív szakemberek – tervezők, grafikusművészek – és minden olyan, komoly elvárásokat támasztó felhasználó számára, aki elegáns megjelenésű, nagy teljesítményű képolvasóra szeretne szert tenni. Az egyedülálló, 4800 dpi optikai/hardverfelbontással, 48 bites színmélységgel és négy másodperces előnézeti (preview) idővel dolgozó HP Scanjet 8200 gyors és professzionális minőségű végeredményt produkál. Az egyszerűen használható eszköz integrált fóliaillesztője (Transparent Material Adapter) a sokoldalú működés érdekében diák és negatívok feldolgozását is lehetővé teszi.

A csomag része az Adobe? Photoshop? Elements 2.0 szoftver, mely a nyomtatási és webes alkalmazások által igényelt professzionális képszerkesztést is támogatja. A csúcsminőségű képolvasást és élénk színű, kristálytiszta képet nyújtó HP Scanjet 8200 a kisméretű kreatív vállalkozások – pl. céges kiadványszerkesztő stúdiók, grafikus tervezők, fotósok és reklámügynökségek – nélkülözhetetlen eszköze, jelentősen növeli az irodai produktivitást és hatékonyságot. Az eszköz azonnal készen áll a működésre, nem igényel bemelegedési időt, előoldali vezérlőpaneljén a beolvasás, az e-mailhez csatolás, a szövegbeolvasás (OCR) és a PDF formátumba mentés egyetlen gombnyomással végrehajtható.

HP Designjet 120

A HP Designjet 120 sorozat megtervezésekor a HP mérnökei a grafikusok és mérnöki rajzolók szükségleteit tartotta szem előtt. A piac legkedvezőbb árú, A1-méretű, hatszínű nyomtatást támogató printere a képeslaptól (A6) egészen a poszterméretig (A1) képes nyomtatni anélkül, hogy ez a képminőség vagy az egységes színhatás rovására menne. Az eszköz normál üzemmódban percenként elkészül egy A3+ mértű oldallal: nyomtatási sebessége a legközelebbi versenytárs termékre jellemző érték duplája Kiegészítői között megtalálható a vágott és tekercselt anyagokat is kezelő papíradagoló, mely a Designjet 120nr modellnél alaptartozék.

HP Designjet 4200 szkenner

A HP Designjet 4200 szkenner felhasználói komplett, nagy formátumú színes nyomtató, lapbeolvasó- és másolórendszerré alakíthatják HP Designjet nyomtatóikat. A másolási szolgáltatók és a térinformatikai (GIS) rendszerekkel dolgozó szakemberek számára tervezett megoldás egyetlen gombnyomással ésszerűsíti a munkafolyamatokat és növeli a produktivitást.

A HP Designjet 4200 szkennersorozat ideális megoldást jelent azoknak a nagyobb reprográfiai szolgáltatóknak is, amelyek tevékenységük bővítésére és ügyfélszolgálati színvonaluk javítására készülnek, ám nem rendelkeznek nagy formátumú színes szkennerrel. A meglévő munkafolyamatokba jól beilleszthető, felhasználóbarát, nagy teljesítményű HP Designjet 4200 akár 107 centiméter széles, csúcsminőségű képeket állít elő. Hálózatra csatlakoztatva hatékonyan támogatja a HP Designjet 5500, 5000, 1050, 800 és 500 sorozat nyomtatóit a grafikus illusztrációk és a vonalas rajzok nagy formátumú, egységes színhatású másolatainak elkészítésében.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle