Connect with us

Hirdetés

technokrata

VMware: előretörőben a virtuális számítástechnika

Laptop

VMware: előretörőben a virtuális számítástechnika

A VMware új szoftverével lehetővé válik a virtuális számítógépeket futtató valós hardver cseréje úgy, hogy közben a virtuális gépek nem állnak le.

A kaliforniai Palo Alto székhelyű VMware magát a virtuális számítógépek, operációs rendszerek létrehozásával írta be az IT-világ névtárába. A cég nemrég bejelentette, hogy létrehozták a Control Center szoftvert, mely többek között lehetővé teszi a virtuális számítógépeket alkalmazóknak, hogy anélkül lehessen például egyik szerverről a másikra átköltöztetni ezeket, hogy működésükben szünetet kellene tartani. Ezen újítás révén jóval könnyebbé és biztonságosabbá válhat a hardverfejlesztés. Szintén nagy hasznát lehet venni, ha néha egy-egy virtuális számítógépnek szüksége van nagyobb teljesítményre, vagy ha az adott ˝vason˝ elromlik egy hardvereszköz – a csere gördülékenyen végrehajtható.

Emellett más funkciók is segítik az adminisztrátorok munkáját. A távoli menedzsment egyéb eszközei révén például a különböző virtuális számítógépek teljesítménye is figyelemmel követhető, de megváltoztathatók az egyes rendszerekhez rendelt erőforrás (memória) nagysága is. A szoftver bétatesztelése már beindult, s a végleges változat még 2003-ban piacra kerül.

Diane Greene, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy a tavalyi évhez képest 100 százalékos bevétel-növekedést produkáltak a szoftver bővülő eladásainak köszönhetően. Greene elmondása szerint a piac összes szintjét lefedik, kezdve a munkaállomásoktól egészen a szerverekig. Annyira sikeres a cég, hogy már felvásárlási ajánlat is érkezett a Microsofttól, de a VMware egyelőre kitart.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés