Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagy és szélesképernyős új noteszgép a Toshibától

Laptop

Nagy és szélesképernyős új noteszgép a Toshibától

A legújabb Satellite a P25-ös modellszámozást kapta. Érdekessége, hogy ez az első PC-alapú noteszgép, ami 17 colos kijelzőt használ.

Talán az eredeti méretektől elrugaszkodott eszközt nem is illenék noteszgépnek nevezni, hiszen egy 17 colos (42,5 centiméteres) képátlójú LCD-vel bíró számítógép már igencsak messze került az eredeti notebook filozófiától. Az viszont tény, hogy nagyon kényelmesen el lehet férni a desktopon, így asztali számítógépek mobillal való kiváltására ideálisabb már nem is lehetne.

Nézzünk bele picit, mi mindennel szerelték fel a Toshiba mérnökei a P25-öst! A 17 colos, szélesképernyős LCD-ről – mely maximálisan 1440×900 pixel megjelenítésére képes – már fent szóltunk, ezt egy Nvidia GeForce FX Go 5200-as grafikus vezérlő látja el adatokkal, így a 3D-s teljesítmény tekintetében nem kell az integrált megoldások lomhaságára hagyatkozni.

Természetesen egy asztali processzor került az eszközbe: az Intel Pentium 4-es CPU-ja 2,8 GHz-es órajelen működik (támogatja a hyperthread technológiát is). Operatív tárának mérete 512 MB, háttértárának kapacitása pedig 60 GB. Ám ha mégis elfogyna a rendelkezésre álló hely, akkor a szintén beépített DVD-író révén könnyedén felszabadítható a foglalt merevlemez tárterület. Nem maradt ki a napjainkban egyre népszerűbbé váló vezetékmentes hálózati kapcsolat sem: a Satellite P25-ös 802.11b technológiával is fel van szerelve.

A nagy tudás azonban hátulütőkkel is jár: méreteit tekintve ez a noteszgép lett a Toshiba notebook kínálatának legnagyobb és egyben legnehezebb példánya. Éppen ezért a cég nem is a hordozható számítógépekkel, hanem az asztali PC-kkel hasonlítja össze új termékét, azzal érvelvén, hogy ezekhez képest sokkal könnyebben vihető el akárhova.

A P25-ös indulóára 2100 dollár, ami nem mondható éppenséggel kevésnek. Mobilitás ide vagy oda, a hasonló tudású asztali PC-k ára jó pár száz dollárral alacsonyabb: egy ekkora CPU-val és LCD-vel, valamint DVD-íróval felszerelt desktop számítógép tipikus ára 1500 és 1700 dollár közé esik.

Fizikai paraméterek

Méret: 41x29x4,5 cm
Tömeg: 4,5 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés