Connect with us

technokrata

Végre elkészült és letölthető a legújabb Mozilla végleges változata

Laptop

Végre elkészült és letölthető a legújabb Mozilla végleges változata

A sokak által kedvelt, nyíltforrású böngésző legújabb, 1.4-es verziójának végleges változata immáron letölthető. A korábbi változatokhoz képest nemcsak hibajavítással, hanem egyéb plusz funkciókkal is gyarapodott.

Az 1.4-es verzió megszülését hosszas vajúdás előzte meg, mivel az 1.3-as után a fejlesztők radikális változtatásokat akartak a böngésző életében. Hosszas tanakodás után a szintén általuk fejlesztett Firebird (régebben Phoenix) böngésző mellett tették le a voksukat a Mozilla esetében is, de egy utolsó, még a ˝régi˝ alapokra építkező változat megjelentetését is betervezték – ez lett az 1.4-es, melynek immár végleges (linuxos és windowsos) verziója letölthető (akár a Terminal szerveréről is).

Mit ígérnek a fejlesztők? Aki letölti az új browsert, nemcsak egy halom hibajavítással gazdagabb (ezáltal stabilabb) böngésző birtokába jut, hanem egyéb új funkciókat is használhat. Nézzük sorban, mire lehet számítani!

A végleges változat új képességei

– támogatja az NTLM hitelesítést, mely révén a Mozilla képes az MS web- és proxy-szerverekkel ˝windows integrated security˝ konfigurációs módban kommunikálni
– a felhasználók minden elsőként, újonnan vagy új fül alatt megnyitott böngészőablakra meghatározhatják, hogy abban üres oldal, a kezdőlap vagy az utoljára megnézett oldal jelenjen meg
– a felhasználó maga állíthatja be a HTML levelek kinézetét (alapértelmezett font, méret és szín)
– rugalmasabb képblokkolás/tiltás
– CRAM-MD5 és DIGEST-MD5 hitelesítés támogatás
– a ˝file-futtatás letöltés után˝ engedélyezése EXE állományokra is
– a proxy auto-config (PAC) failover implementálása stb.
– alaposan felülvizsgálták a Mozilla bookmarkjait: létrejött egy root szintű mappa, illetve két külön nevű bookmark is mutathat ugyanoda
– simább scrollozással rendelkezik (alapértelmezett esetben ez ki van kapcsolva – bekapcsolása az about:config részben érhető el)
– jobban kezeli a reklámleveleket (junk mail)
– fejlettebbé vált a popup ablakok blokkolását megvalósító része
– a fejlesztők javítottak a szoftver teljesítményén, stabilitásán, website-kompatibilitásán, standard-támogatásán és használhatóságán isSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle