Connect with us

technokrata

Romlik az Apache forráskódja?

Laptop

Romlik az Apache forráskódja?

Egy forráskód-elemző cég szerint az Apache Web szerver szoftver kódja a versenytársak szintjén áll jelenleg.

A Reasoning nevű, forráskód-elemzéssel foglalkozó cég szerint a 2.1-es Apache Web szerver szoftverkódja minőségét tekintve körülbelül abba a fázisba jutott, ahol a konkurencia termékei is megtalálhatók. A tanulmány úgy találta, hogy ezer soronként átlagosan 0,53 hiba található – a többi, kereskedelmi szoftver átlaga 0,51 ezer sorra kivetítve.

Ennek az eredménynek a birtokában az elemzők arra a megállapításra jutottak, hogy a nyíltforrású szoftver olyan struktúráltsági szintet ért el, mint a szellemi jogok védelmével bíró egyéb vetélytársak. Ugyanakkor a Reasoning azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a nyíltforrású programok rendelkeznek a jogvédett termékeknél jobbá válás lehetőségével. Ezt a kijelentést a nyílforrású eszme és az ellenőrzési folyamat közötti szoros összefüggéssel indokolta Jeff Klagenberg, az elemzőcég projektmenedzsmentjének igazgatója.

Lássunk tisztábban: egy korábbi elemzés során a Linux TCP/IP kezeléséért felelős részét elemezték. A hálózatok közötti kommunikációt biztosító standardot kezelő Linux komponens hibaszintje átlagosan mindössze 0,1 volt, ezer sort tekintve. Akkor ezt egy kiforrott kódnak tartották.

A Reasoning egyben bejelentette következő tanulmányának tárgyát is, mely a Tomcat lesz. A Tomcat az Apache azon modulja, mely lehetővé teszi a webszerverek számára Java programok futtatását. Ennek a tanulmánynak az elkészültére körülbelül két hetet kell várni, mondta Tom Fry, a cég marketingigazgatója.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle