Connect with us

Hirdetés

technokrata

Romlik az Apache forráskódja?

Laptop

Romlik az Apache forráskódja?

Egy forráskód-elemző cég szerint az Apache Web szerver szoftver kódja a versenytársak szintjén áll jelenleg.

A Reasoning nevű, forráskód-elemzéssel foglalkozó cég szerint a 2.1-es Apache Web szerver szoftverkódja minőségét tekintve körülbelül abba a fázisba jutott, ahol a konkurencia termékei is megtalálhatók. A tanulmány úgy találta, hogy ezer soronként átlagosan 0,53 hiba található – a többi, kereskedelmi szoftver átlaga 0,51 ezer sorra kivetítve.

Ennek az eredménynek a birtokában az elemzők arra a megállapításra jutottak, hogy a nyíltforrású szoftver olyan struktúráltsági szintet ért el, mint a szellemi jogok védelmével bíró egyéb vetélytársak. Ugyanakkor a Reasoning azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a nyíltforrású programok rendelkeznek a jogvédett termékeknél jobbá válás lehetőségével. Ezt a kijelentést a nyílforrású eszme és az ellenőrzési folyamat közötti szoros összefüggéssel indokolta Jeff Klagenberg, az elemzőcég projektmenedzsmentjének igazgatója.

Lássunk tisztábban: egy korábbi elemzés során a Linux TCP/IP kezeléséért felelős részét elemezték. A hálózatok közötti kommunikációt biztosító standardot kezelő Linux komponens hibaszintje átlagosan mindössze 0,1 volt, ezer sort tekintve. Akkor ezt egy kiforrott kódnak tartották.

A Reasoning egyben bejelentette következő tanulmányának tárgyát is, mely a Tomcat lesz. A Tomcat az Apache azon modulja, mely lehetővé teszi a webszerverek számára Java programok futtatását. Ennek a tanulmánynak az elkészültére körülbelül két hetet kell várni, mondta Tom Fry, a cég marketingigazgatója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés