Connect with us

Elkelt az első számítógép – sínen van a Sulinet Expressz

Laptop

Elkelt az első számítógép – sínen van a Sulinet Expressz

Hivatalosan május végén vette kezdetét a Sulinet Expressz új programja, amely a munkaügyi, az informatikai és az oktatási minisztérium összefogásának eredményeként adókedvezményes számítástechnikai eszközvásárlásra biztosít lehetőséget.

A QWERTY Computer Kft. Bartók Béla úti üzletében ünnepélyes keretek között ma déli 12 órakor átadták az első Sulinet Expressz pályázat keretében vásárolt számítógépet.

A 093A03-000001 számú hologramos címkét viselő számítógép boldog tulajdonosa, Sasinszky Imre számára is nagyon fontos esemény volt ez, hiszen szinte a pályázat eredményhirdetése óta folyamatosan kapcsolatban állt a QWERTY Computerrel: ő akarta az első számítógépet megvásárolni.

A cég kereskedelmi igazgatója, Horváth László elmondta: folyamatosan történik a számítógépek gyártása, a legtöbb típus azonnal kapható.

A Sulinet Expressz program keretében a számítástechnikai eszközöket vásárló, bérlő vagy lízingelő pedagógusok, oktatók, hallgatók és a közoktatásban tanulók szülei évi 60 ezer forintot írhatnak le személyi jövedelem adójukból.

Magyar Bálint oktatási miniszter szerint az akció nyújtotta lehetőségeket kihasználók mintegy 2.200 féle termék közül válogathatnak. A Miniszter úgy véli: a hét második felében az 1.500 elárusítóhely mintegy felében már kaphatók lesznek az eszközök.

A programban résztevő üzletek listájáról az ado.sulinet.hu címen tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Sulinet Expressz késleltetett sínre kerülésének oka egy olyan monitoring rendszer felállítása volt, amely képes megakadályozni, hogy esetlegesen fiktív vásárlással lehessen adót visszaigényelni. Október 31-ig, az addig érvényes diákigazolványok tulajdonosai is részt vehetnek a programban, akkor is, ha idén nyáron befejezik tanulmányaikat. Az akció pozitív párhuzamos hatása, hogy a pangó számítógépes piacon is mozgást indíthat el.

Az Educatio Kht. keddig 32 céggel kötött szerződést, és hamarosan a többi nyertes vállalattal is aláírják a megállapodásokat.

Kereskedelmi és Hitelbank Rt. és a Postabank a számítástechnikai eszközök beszerzéséhez különböző konstrukciókat dolgozott ki. Például a három éves bérleti konstrukció esetén három év alatt 180 ezer forinttal olcsóbban jutnak a felhasználók számítógéphez.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom