Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkelt az első számítógép – sínen van a Sulinet Expressz

Laptop

Elkelt az első számítógép – sínen van a Sulinet Expressz

Hivatalosan május végén vette kezdetét a Sulinet Expressz új programja, amely a munkaügyi, az informatikai és az oktatási minisztérium összefogásának eredményeként adókedvezményes számítástechnikai eszközvásárlásra biztosít lehetőséget.

A QWERTY Computer Kft. Bartók Béla úti üzletében ünnepélyes keretek között ma déli 12 órakor átadták az első Sulinet Expressz pályázat keretében vásárolt számítógépet.

A 093A03-000001 számú hologramos címkét viselő számítógép boldog tulajdonosa, Sasinszky Imre számára is nagyon fontos esemény volt ez, hiszen szinte a pályázat eredményhirdetése óta folyamatosan kapcsolatban állt a QWERTY Computerrel: ő akarta az első számítógépet megvásárolni.

A cég kereskedelmi igazgatója, Horváth László elmondta: folyamatosan történik a számítógépek gyártása, a legtöbb típus azonnal kapható.

A Sulinet Expressz program keretében a számítástechnikai eszközöket vásárló, bérlő vagy lízingelő pedagógusok, oktatók, hallgatók és a közoktatásban tanulók szülei évi 60 ezer forintot írhatnak le személyi jövedelem adójukból.

Magyar Bálint oktatási miniszter szerint az akció nyújtotta lehetőségeket kihasználók mintegy 2.200 féle termék közül válogathatnak. A Miniszter úgy véli: a hét második felében az 1.500 elárusítóhely mintegy felében már kaphatók lesznek az eszközök.

A programban résztevő üzletek listájáról az ado.sulinet.hu címen tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Sulinet Expressz késleltetett sínre kerülésének oka egy olyan monitoring rendszer felállítása volt, amely képes megakadályozni, hogy esetlegesen fiktív vásárlással lehessen adót visszaigényelni. Október 31-ig, az addig érvényes diákigazolványok tulajdonosai is részt vehetnek a programban, akkor is, ha idén nyáron befejezik tanulmányaikat. Az akció pozitív párhuzamos hatása, hogy a pangó számítógépes piacon is mozgást indíthat el.

Az Educatio Kht. keddig 32 céggel kötött szerződést, és hamarosan a többi nyertes vállalattal is aláírják a megállapodásokat.

Kereskedelmi és Hitelbank Rt. és a Postabank a számítástechnikai eszközök beszerzéséhez különböző konstrukciókat dolgozott ki. Például a három éves bérleti konstrukció esetén három év alatt 180 ezer forinttal olcsóbban jutnak a felhasználók számítógéphez.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés