Connect with us

technokrata

Több mint 2400 hibával kevesebb az új Java

Laptop

Több mint 2400 hibával kevesebb az új Java

A Sun Microsystems bábáskodásában megjelent a legújabb, 1.4.2-es Java, melyet bárki szabadon letölthet.

A korábbi változatok (1.4.0, 1.4.1) leginkább arról voltak híresek, hogy hihetetlen mennyiségű bug zsúfolódott össze bennük, számtalan idegtépő percet, órát, napot okozva ezzel mind a fejlesztőknek, mind a felhasználóknak. A Sun szerint több mint 2400 hibával van kevesebb az eredeti, 1.4.0-s kiadást tekintve az új változatban.

Ezen hibák nagy részét a Mozilla website-ján, az úgynevezett Bugzilla oldalon rögzítették is. Az Internet Explorert, Mozillát vagy Netscape 7-est egyaránt érintő rossz kódok gyűjteményének nagy részét feldolgozták a fejlesztők, valamint ellátták egy automatikus frissítéssel (auto-updater), mellyel időközönként ellenőrizhető a Sun webszerverén levő update-ek és a felhasználó számítógépén található változat(ok) közötti különbségek. Erre egyébként már 1996, azaz a Java indulása óta szükség lett volna…

Két változatban teheti magáévá a felhasználó az új csomagot: az egyik a szokásos, VM-et tartalmazó disztribúció, a másik pedig a Netbeans IDE v3.5-össel együtt tölthető le (ez egy moduláris, szabványalapú integrált fejlesztői környezet, melyet a Java-val készítettek). A telepítőfile mérete mindössze 1.4 MB.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek