Connect with us

Már tíz éves a PDF

Laptop

Már tíz éves a PDF

Az Adobe Acrobat és PDF 1993. évi bevezetése átalakította az elektronikus kommunikációt, és kijelölte a jövő dokumentum szabványát.

Az Adobe Systems ezen a héten ünnepelte az Adobe Acrobat program, és az Adobe Portable Document formátum (PDF) 10 éves évfordulóját. Ma az Adobe PDF a dokumentumok és ábrák helyes megjelenítését akadályozó gátak felszámolásának igen elterjedt, elismert szabványa. Kialakult az a formátum is, amely az üzleti folyamatokat irányítani képes intelligens dokumentumokat támogatja.

Az először 1993. júniusában bemutatott Acrobat és PDF eredetileg a nyomtatók univerzális oldalleíró nyelvéből, az Adobe PostScriptből, és az Adobe első szoftvertermékéből nőtt ki. Nem sokkal utána, hogy a PostScript szabvány lett a számítógépek képernyőjén megjelenő képek nyomtatott dokumentummá alakításában, az Adobe társalapítója, John Warnock felismerte azt az igényt, hogy jó lenne a formázott szövegeket és grafikákat tartalmazó dokumentumokat a heterogén számítógépes platformok között valamilyen módon megosztani és terjeszteni. Warnock meglátása az Acrobat és a PDF kifejlesztéséhez vezetett.

“Az Acrobat és a PDF meglátása a webes publikáció koncepcióját már akkor előrevetítette, amikor az Internet robbanása még meg sem indult. Tíz év elteltével – ami a tömegkommunikáció történetében példátlan idő – a dokumentumok egyszerű hálózati elérhetősége természetesnek vehető” – mondja Bruce Chizen, az Adobe Elnök-vezérigazgatója. “Ahogy az Acrobat és a PDF következő 10 évét elnézzük, az Adobe továbbra is a meghatározó üzleti folyamatokat fogja támogatni intelligens dokumentumokkal.”

Az Adobe Reader programból bemutatkozása óta fél milliárd példány terjedt el a világon, amivel az üzleti dokumentumoktól és az interaktív űrlapoktól a grafikákon, fényképeken át az elektronikus könyvekig, és a beágyazott multimédiáig a legjobb alkalmazássá vált Adobe PDF tartalom megtekintéséhez, manipulálásához, és kinyomtatásához. Az Adobe nem rég jelentette be, hogy megjelent az Acrobat 6.0, egy három új tagból álló termékcsalád, amelyet vállalkozások, kreatív és mérnök szakemberek használnak Adobe PDF fájlok készítéséhez, megosztásához, ellenőrzéséhez és archiválásához.

A kormányzatok és nagyvállalatok által nemzetközileg elfogadott PDF a működést meghatározó, és grafikailag gazdag információcsere megbízható, és biztonságos eszközeként ismert. A bíróságok az Egyesült Államokban mindenhol előírják, hogy az anyagokat PDF-ben kell benyújtani; a formátum használata egyre inkább kötelező az új gyógyszerkérelmek feldolgozásánál. A nagy pénzügyi szolgáltató cégek, és egészségügyi szervezetek a PDF-re támaszkodnak a munkaigényes papír folyamatok korszerűsítésénél, és a dokumentumszolgáltatás automatizálásánál.

Az idő során az Adobe továbbfejlesztette a PDF lehetőségeit, hogy kezelje az adatokkal kapcsolatos új igényeket, beleértve adatbázisokból elektronikus űrlapok kitöltése és továbbküldése céljából az információk automatikus kigyűjtését, illetve az Adobe Photoshop Albumhoz hasonló termékekkel előállított dinamikus média, így például videó és hang kezelését. Az Adobe nem rég bejelentette új PDF/XML architektúráját is, amelynek célja az, hogy a nagyvállalati dokumentumok még intelligensebbek, és interaktívabbak legyenek.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom