Connect with us

technokrata

Centrino mobiltechnológia Magyarországon, elsőként

Laptop

Centrino mobiltechnológia Magyarországon, elsőként

Az Albacomp Activa Mobil Magyarországon elsőként biztosítja a vezeték nélküli kommunikációt az Intel Centrino mobiltechnológiájával.

Az Albacomp 2003. július 1-től – Magyarországon elsőként – megkezdi hazai összeszerelésű, a legfejlettebb technológiájú vezeték nélküli kommunikációra is képes hordozható számítógépeinek gyártását és forgalmazását. Az Albacomp az Intel Centrino mobiltechnológiát választotta: a vezeték nélküli megoldás ugyanis alkalmassá teszi a gépeket arra, hogy az üzleti és más felhasználók az eddigieknél sokkal szabadabban kapcsolódjanak a hálózathoz – például a repülőtereken, szállodákban, konferencia-termekben – ahol már kiépítették a vezeték nélküli csatlakozás lehetőségét (hotspot).

„Az Albacomp idén áprilisban kezdte meg saját összeszerelésű noteszgépeinek értékesítését és az eltelt 3 hónap alatt már több mint 350 darab gépet adott el. 2003-ban a magyarországi 50 ezres notebook piacon mintegy 2000 gép eladásával 4 százalékos piaci részesedést kívánunk elérni. Várakozásaink szerint az Intel Centrino mobiltechnológiát alkalmazó hordozható számítógépek az éves notebook értékesítésünk 10 százalékát teszik majd ki.” – jelentette ki Laufer Tamás az Albacomp vezérigazgatója.

Az Albacomp a vezeték nélküli kommunikációra is képes noteszgépeit főleg a kis- és középvállalati piacon kívánja értékesíteni. A cég 2004-re célul tűzte ki a 7%-os piaci részesedés elérését, megduplázva ezzel az értékesített Albacomp Activa Mobil noteszgépek számát.

Intel Centrino mobiltechnológia

A most piacra kerülő hordozható számítógépek az Intel eddigi legmodernebb mobil PC-technológiáját tartalmazzák: az Intel Centrino mobiltechnológia a mobil Pentium-M processzorból, a hozzá tartozó lapkakészletekből valamint a 802.11 vezeték nélküli hálózati funkciókból áll, amelyeket bevizsgáltak, hitelesítettek és optimalizáltak az együttes működésre. A vezeték nélküli kommunikáción túl az Intel Centrino mobiltechnológia számos egyéb funkciót is kínál, többek között a hosszabb akkumulátoros használati időt, a vékonyabb és könnyebb kivitelt a kiemelkedő mobil teljesítmény érdekében.

Az Intel Centrino mobiltechnológia bevezetésének részeként az Intel a világon számos vezeték nélküli hálózati szolgáltatóval – szállodával, repülőtérrel, áruház- és étteremlánccal – alakított ki együttműködést annak érdekében, hogy felgyorsítsa a vezeték nélküli, nyilvános hotspotok terjedését és a figyelem középpontjába helyezze napjaink ezen technológiai mérföldkövét. Az Albacomp Activa Mobil esetében a hálózathoz történő vezeték nélküli csatlakozást a Cisco Systems Aironet 1100 termékcsaládja támogatja.

Cisco Aironet 1100

A termékcsalád két komponensből áll: a hozzáférési pont – Access Point – a hagyományos Ethernet hálózat és a rádiós hálózat összekapcsolását végzi el, rögzíthető falra, mennyezetre vagy egyszerűen asztalra helyezhető. Az Albacomp Intel Centrino mobiltechnológiával rendelkező laptopjai a hozzáférési ponttal a WiFi 802.11b szabványnak megfelelő beépített hálózati kártyával kommunikálnak, a biztonsági funkciók bekapcsolása mellett is akár 11 Mbps sebességgel. Az asztali számítógépek és a beépített kártyával nem rendelkező laptopok esetében PCMCIA, MiniPCI vagy PCI interfészhez illeszthető Cisco vezeték nélküli hálózati kártyák biztosítják a kapcsolatot a hozzáférési ponttal.

A rendszer moduláris felépítésének köszönhetően a 802.11g szabvány elfogadását követően új rádiós modullal 54Mbps sebességre is alkalmassá tehető.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle