Connect with us

Hirdetés

technokrata

E-1: az Olympus új tükörreflexes digitális (DSL-R) fényképezőgépe

Laptop

E-1: az Olympus új tükörreflexes digitális (DSL-R) fényképezőgépe

A japán Olympus Optical Co. Ltd Amszterdamban bemutatta új tükörreflexes digitális fényképezőgépét. Az OLYMPUS E-1 az első olyan cserélhető objektíves fényképezőgép, melynek működése az úgynevezett 4/3-os szabványra (Four Thirds Standard) alapul.

A szabvány megalkotásával az Olympus és az Eastman Kodak lehetővé tették a professzionális, cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek objektívjeinek a filmes gépektől elkülönülő fejlesztését, és a digitális technológiának leginkább megfelelő objektívek gyártását. A szabvány alkalmazása az objektívek méretének radikális csökkentését is eredményezi. A szabványhoz csatlakozott gyártók, mint például az Olympus, Kodak és a Fuji Film által kifejlesztett objektívek a jövőben szabadon kombinálhatók lesznek ezen cégek, illetve a későbbiekben más gyártók által készített 4/3-os fényképezőgépeivel.

A fényképezőgép

Az új OLYMPUS E-1 5 megapixeles 4/3 típusú Full Frame Transfer CCD érzékelővel rendelkezik. A fényképezőgéphez az Olympus négy különböző ZUIKO Digital digitális objektívet fejlesztett ki. Egy a 35mm-es rendszerben 600 mm-es gyújtótávolságú teleobjektívet, melynek fényereje F2,8, egy 28-108mm-es (4-szeres) zoomobjektívet F2,8-F3,5-es fényerővel, egy 100 mm-es makrót F2.0-as fényerővel, egy 100-400 mm-es zoomobjektívet F2.8/F3.5-os fényerővel, valamint egy 21-44mm-es zoomobjektívet F2.8-F3.5-os fényerővel. A lencse cserélésekor keletkező szennyeződések eltávolításáról a Supersonic Wave Filter rendszer gondoskodik. A nagy sebességű 3-pontos TTL autófókusz rendszer 0 és 19EV között működik. Az AF zónákat manuálisan és automata módban is ki lehet választani.

Spot, elektronikus spot, illetve középhangsúlyos fénymérésre van lehetőseg. A P/A/S/M módok szinten használhatóak. Az automata fényérzékenység 100 ISO-tól 400 ISO-ig állítható be, míg a manuális szabályozás ISO 100/200/400/800-tol ISO 1600/3200-ig terjeszthető ki. A fehéregyensúlyt a teljesen automata rendszerrel, illetve manuális módon is be lehet állítani. A gépen ezenkívül 12 típusú előre bealított fehéregyensúly tálalható.

A manuális expozíció mellett az automata, zársebesség előválasztás, rekesz előválasztás is megtalálható, utóbbiak +-5 fényetekkel, 1, 1/2, 1/3-as fényértékű lépésekben korrigálhatóak. A zársebesség 1/4000-60s között változhat.

A fényképezőgép TTL autoFP, TTL auto, automata vagy manuális vakuval működik. A vaku többféle üzemmódra is állítható: vörösszem-hatás csökkentésre, alacsony zársebességre, második redőnyre, derítő vakuzásra.

Az OLYMPUS E-1 által készített képeket Compact Flash (Type I and II) kártyára, vagy MicroDrive-ra menti a fényképezőgép. A kapcsolatot a számítógéphez USB 2.0 és IEEE1394 interfészek biztosítják.

A fényképezőgép súlya a gép magnézium ötvözetű váza ellenére csak 660g, szerkezete fröccsenésálló, méretei pedig a követezőek: 141x104x81 milliméter.

A fényképezőgép energiaellátásáról az újratölthető Li-ion BLM-1 BLL-1 akkumulátor gondoskodik.

A fényképezőgép várhatóan ősszel kerül a boltokba, a váz ára pedig körülbelül 2.000 euró lesz (vám és ÁFA nélkül).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés