Connect with us

Az Ericsson Magyarország vezető munkatársai egyetemi kinevezést kaptak

Laptop

Az Ericsson Magyarország vezető munkatársai egyetemi kinevezést kaptak

Boda Miklóst, az Ericsson Magyarország kutatási-fejlesztési igazgatóját, vezérigazgató-helyettest a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tiszteleti professzorává, valamint helyettesét, Dibuz Sarolta igazgatót a Távközlési és Telematikai Tanszék docensévé nevezték ki.

Boda Miklós, az Ericsson Magyarország kutatási-fejlesztési igazgatója, vezérigazgató-helyettes egy évtizede együttműködik a BM(G)E Villamosmérnöki és Informatikai Karának vezetésével az oktatási és kutatási tevékenység fejlesztésében. Ezirányú munkája során tudatosan törekszik a nemzetközi gyakorlatban már jól bevált módszerek hazai meghonosítására, különös tekintettel a doktorandusz képzés ipari vonatkozásaira. Boda Miklós kezdeményező szerepet játszott több hazai kutató laboratórium és az egyetemközi kutatási központ (ETIK) létrehozásában. Munkája során számos doktorandusz témavezetésében közreműködött, közülük ma már többen nemzetközileg is elismert szakemberek. Boda Miklós menedzselési és iskolateremtői sikerei mellett nemzetközileg elismert tudományos munkásságot is folytat.

Dibuz Sarolta érdemei között szerepel az egyetemi posztgraduális képzés Távközlési szoftverek tantárgyának kidolgozása és a témában előadások tartása a Villamosmérnöki és Informatikai Karon. A Távközlési és Telematikai Tanszéken több doktorandusz hallgató munkájának tudományos vezetője. Tudományos munkásságának fő területe: a konformancia- és szoftvertesztelés kutatása. Ezen a területen nemzetközi szervezetekben (ETSI, ITU, IFIP, IETF) képviseli mind Magyarországot, mind az Ericssont. A hazai tudományos és oktatási tevékenységen túl kiterjedt nemzetközi együttműködési kapcsolatokat épített ki elsősorban franciaországi és németországi egyetemekkel.

Az ünnepélyes professzorrá és docenssé avatásra 2003. június 24-én került sor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületének dísztermében.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom