Connect with us

technokrata

Végleges Apple Safari böngésző

Laptop

Végleges Apple Safari böngésző

A létező leggyorsabb böngésző Macintoshra – ez a Safari, az Apple új fejlesztésű webböngészője.

Az Apple bemutatta a Safari 1.0-t, lezárva ezzel egy sikeres béta-tesztelési programot. 2003 január 7-e óta csaknem öt millió letöltést regisztrált az Apple. A Safari-t több millió Mac felhasználó választotta, és ez a lesz az alapértelmezett böngésző az Apple újonnan bejelentett Power Mac G5 gépein is. Az Apple kiadta a fejlesztők számára készült Safari csomagot is, amellyel a saját fejlesztésű alkalmazásban lehet használni a Safari HTML renderelő-motorját.

A Safari főbb jellemzői: beépített Google keresés, SnapBack gomb a korábbi keresés megjelenítéséhez, vadonatúj megoldás a könyvjelzők elnevezéséhez, rendezéséhez és megjelenítéséhez, „füles” böngészés (tabbed-browsing) és automatikus pop-up tiltás teszi élvezetessé a hálón barangolást.

A nyílt forráskódú KDE Konqueror-re épülve a Safari motorja a Mac platformon létező legnagyobb teljesítményt és szabvány-kompatibilitást kínálja. Az Apple a továbbiakban is együttműködik a nyílt forráskódú közösséggel, és a KHTML kódban elért eredményeit elérhetővé teszi számukra.

A Safari 1.0 ingyenesen letölthető, használatához a Mac OS X 10.2-es verziója, a “Jaguar” szükséges, az optimális teljesítményhez Mac OS X v10.2.3 “Jaguar” vagy későbbi verzió javasolt. A Safari 1.0 az alábbi nyelveken érhető el: angol, japán, francia, német, olasz, spanyol, holland, brazil, portugál, kanadai-francia, norvég dán, finn, svéd, koreai, egyszerűsített kínai és magyar. A Mac OS X v10.2 “Jaguar” futtatásához minimum 128 MB memóriára és az alábbi számítógépek valamelyikére van szükség: eMac, iMac, iBook, Power Macintosh G3, Power Mac G4 vagy minden, 1998 májusa után bejelentett PowerBook.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle