Connect with us

Új generációs Xbox játékkonzol 2005-ben?

Laptop

Új generációs Xbox játékkonzol 2005-ben?

Egy japán napilap arról számolt be, hogy Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója a napokban a következő generációs Xbox játékkonzol konkrét debütálási időpontjával kapcsolatban nyilatkozott, azonban később a lap visszavonta ezen kijelentéseit.

Történt, hogy a Nihon Keizai Shimbun az elmúlt héten pénteken arról tudósított, hogy Steve Ballmer egy sajtótájékozatató keretein belül 2006-ban – a vártnál egy évvel később – jelölte meg az Xbox 2 debütálási időpontját. A lap nem sokkal ezt követően kiadott egy közleményt, mely szerint Ballmer nem mondta, hogy az új Xbox 2006-ban fog megjelenni. A közlemény szerint a cikk írója csak a szakértői várakozásokra alapozva jelölte meg 2006-ot az Xbox 2 debütálási dátumaként, ráadásul ezt is hibásan tette, ugyanis az elemzők többsége jelen pillanatban úgy vélekedik, hogy a második Microsoft játékgép már 2005-ben forgalomba fog kerülni.

Szakértők szerint a nagy konkurens, a jelenlegi piacvezető Sony újgenerációs játékkonzolja, a PlayStation 3 is valamikor 2005-ben fog bemutatkozni, noha a japán cég vezetői egyelőre semmi biztosat nem tudnak mondani az üggyel kapcsolatban. Nemrégiben olyan nyilatkozatok láttak napvilágot, melyek szerint a PlayStation 3 vadonatúj mikroprocesszorának, a Cellnek a fejlesztési munkálatai elhúzódhatnak, ami kihatással lehet a PlayStation 2 piaci debütálásának időpontjára, illetve egyesek szerint az sem zárható ki, hogy a PlayStation 3 megjelenik ugyan 2005-ben, de még nem kap benne helyet az új “csodaprocesszor”.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom