Connect with us

technokrata

Samsung: az Olimpia jegyében

Laptop

Samsung: az Olimpia jegyében

IX. Samsung Olimpiai Futófesztivál és Samsung Mini Olimpia.

Budapesten és a megyeszékhelyeken is jó idő és jó hangulat jellemezte az immár kilencedik alkalommal megrendezésre került Samsung Olimpiai Futófesztivált, amelyen az idei évben is sok-sok tízezer sportrajongó futott együtt neves politikusokkal, közéleti szereplőkkel és sportolókkal. Először került megrendezésre és nagy sikernek örvendett a négy sportági szövetséggel (kézilabda, labdarúgás, streetball, kerékpár) közösen megrendezett Samsung Mini Olimpia, amely még változatosabbá tette a vasárnapi eseményt.

Az egész országot megmozgató esemény keretén belül vidéken a polgármesterek, Budapesten pedig dr. Schmitt Pál a MOB elnöke és Kyu Dam Cho a Samsung Electronics Magyar Rt. elnöke indította útjára a futókat. Budapesten rajthoz álltak a MOB elnökségi tagjai, valamint számos olimpiai- és világbajnok sportoló is. A rajtnál üdvözölhettük többek között Csollány Szilveszter olimpiai bajnokot és a Birkózó Szövetségtől Szabó Pétert a Való Világ 2 sztárját.

A Samsung Olimpiai Futófesztivál célja, hogy a távtól és időeredménytől függetlenül bárki győztesnek érezze magát, aki részt vesz a futáson. A Samsung Olimpiai Futófesztivál elmaradhatatlan része a Samsung nyeremények kisorsolása a futók között Az idei évben is minden helyszínen 3 értékes Samsung ajándék talált gazdára.

A futófesztiválon és a mini olimpián természetesen a sporté volt a főszerep, de a szervezők gondoltak azokra a gyermekekre, szülőkre és nagyszülőkre is, akik családtagjaikat kísérték ki a sporteseményre. A szervezők számtalan szórakozási lehetőséggel várták a helyszínen a gyerekeket és a felnőtteket. Bemutatkoztak a különféle sportágak, így a birkózók, az íjászok, az ökölvívók, a tornászok, valamint a fittness, a judo, a testépítés, a ritmikus és az akrobatikus gimnasztika képviselői. A kicsik játszóparkokban szórakozhattak, a fiataloknak pedig a nagy népszerűségnek örvendő Bon-Bon és Republic együttes élő koncertje biztosította a fergeteges hangulatot. Az egész napos eseményt Bessenyei Péter műrepülő világbajnok lélegzetelállító bemutatója gazdagította, amely méltán bűvölte el az összes résztvevőt.

A Samsung Electronics Magyar Rt. és a Magyar Olimpiai Bizottság a 2002. szeptember 3-án ünnepélyes keretek között aláírta a Magyar Olimpiai Csapat arany fokozatú támogatói szerződését. A Samsung Electronics Magyar Rt. ezzel a megállapodással is támogatni kívánja az olimpiai eszme ápolását, a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységét, napi munkáját, a 2004-es nyári, és 2006-os téli olimpiai játékokra készülő kiváló magyar csapat eredményes felkészülését. Szeretne hozzájárulni a sikeres olimpiai eredmények eléréséhez, a magyar csapat hagyományokhoz méltó szerepléséhez, a világ sportjában elfoglalt előkelő helyének megtartásához.

Támogatni kívánja továbbá a magyar sport utánpótlás nevelését, és Magyarország olimpiai bajnokainak méltó megbecsülését. A Samsung nagyvonalú hozzájárulását elismerve a támogatási megállapodás aláírásának napjától a MOB a Samsung részére a „Magyar Olimpiai Csapat arany fokozatú támogatója”, „Magyar Olimpiai Bizottság partnere, szállítója” címet adományozza.

A Samsung hitvallása szerint a sportnak – kortól vagy nemzetiségtől függetlenül – kiemelkedő szerepe van az emberek közötti kapcsolatteremtésben és hozzájárul az emberek békés együttéléséhez. Az egészséges, sportszerű versenyszellem a cég üzleti filozófiáját is jellemzi. A különböző sportesemények, csapatok és egyéni sportolók támogatása jól mutatja a Samsung sport iránti elkötelezettségét.

A Samsung sporttámogatása az 1986-os szöuli ázsiai játékokig (Asian Games) nyúlik vissza. Azóta a Samsung három Olimpiát támogatott: az 1988-as szöuli Olimpiát mint helyi támogató, az 1998-as naganoi Olimpiát és a 2000-es sydney-i Olimpiát pedig már mint világméretű partner.

Az 1998-as bangkoki játékok támogatójaként a Samsung 3.600 TV-t, videomagnót, hűtőgépet, mosogatógépet, mikrohullámú sütőt és légkondicionálót szolgáltatott a Játékok Szervező Bizottságának.

1997-ben a Samsung a Nemzetközi Olimpiai Bizottság világméretű partnere lett, ez is jelzi a cég elkötelezettségét az olimpiai mozgalom mellett. Mindezeken túl a Samsung kiemelten büszke arra, hogy második ázsiai cégként csatlakozott a TOP programhoz.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák