Connect with us

technokrata

Jövedelmező a pénzmosás felismerését segítő szoftver

Laptop

Jövedelmező a pénzmosás felismerését segítő szoftver

Növekvő keresletre számít a VemSoft.

A tervek szerint 15-20 százalékkal bővíti az elmúlt évi 300 millió forintos árbevételét a pénzügyi szektornak szánt szoftverek fejlesztésével foglalkozó VemSoft Kft. A növekedést részben az általuk fejlesztett intelligens, a pénzmosás felismerését segítő szoftver értékesítésétől várják.

A társaság tavaly 20 millió forint adózás előtti eredményt ért el, ami az idei értékesítési tervek szerint legalább 10 százalékkal fog növekedni. A 10 millió forint törzstőkéjű cég jelenleg teljes egészében magyar magánszemélyek tulajdonában van.

A hazai szabályozás szerint a 10 főnél több alkalmazottat foglalkoztató szolgáltatók kötelesek az ügyfelek és az általuk kezdeményezett tranzakciók azonosítását lehetővé tevő belső információs rendszert üzemeltetni.

Az ezt megvalósító informatikai megoldással azonban egyelőre kevesen rendelkeznek, pedig az ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet folytatókra, az okleveles könyvelőkre, adószakértőkre és tanácsadókra, a nemesfémmel, drágakővel, az ezekből készült tárgyakkal, ékszerekkel, kulturális javakkal, művészeti alkotásokkal kereskedőkre, azokat árverésen, vagy bizományosként értékesítőkre is vonatkozik a törvény.

Jelenleg még a bankok többsége is papírok kitöltésével próbálja meg elejét venni a pénzmosásnak, s nem képes online azonosítani az ügyfeleit. Véleménye szerint: a pénzintézetek számítógépes rendszerei a szükséges adatoknak csak egy részét tárolják, s mivel nincsenek feltétlenül összekötve egymással, a valóságban csak korlátozottan alkalmasak az ügyfelek azonosítására.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák