Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP Magyarország: SAP IS-U bevezetés két gázszolgáltatónál

Laptop

HP Magyarország: SAP IS-U bevezetés két gázszolgáltatónál

A HP egységes, integrált vállalatirányítási rendszert vezet be az Égáznál és a Dégáznál.

A HP Magyarország nyerte el két regionális gázszolgáltató, az ÉGÁZ Rt. és a DÉGÁZ Rt. egységes, integrált ügyfélszolgálati rendszere bevezetési projektjét, ezzel is tovább erősítve vezető helyét a hazai informatikai szolgáltatások piacán.

A Délalföldi Gázszolgáltató (DÉGÁZ) Rt. és az Észak-Dunántúli Gázszolgáltató (ÉGÁZ) Rt. képviselői a napokban aláírták a HP Magyarország megbízási szerződését egy egységes, biztonságos, a meglévő SAP R/3 vállalatirányítási rendszerbe integrált SAP IS-U rendszer bevezetésének tanácsadói támogatására. A szerződésen felül megállapodás született arról, hogy a HP végzi majd el az SAP CO modul átalakítását és a szolgáltatások számviteli szétválasztásának támogatását, valamint a BW modul bevezetésének előkészítését is. Az új rendszerek bevezetésétől elsősorban teljesebb képet akarnak kapni az üzleti adatokról és a működésről, illetve még tovább kívánják növelni a két vállalat ügyfélszolgálatának hatékonyságát.

A DÉGÁZ Rt. és az ÉGÁZ Rt. hazánk legnagyobb regionális gázszolgáltatói közé tartoznak, mintegy 668 településen összesen 700.000 lakossági és 45.000 nem-lakossági fogyasztót látnak el földgázzal. A vállalatok többségi tulajdonosának – Gaz de France – stratégiai döntése értelmében átszervezik a gázszolgáltatókat, ezzel párhuzamosan a közeljövőben várható az új gáztörvény, illetve a végrehajtási rendeletek hatályba lépése, valamint a gázpiac liberalizációja is.

A fenti kihívásokra, a gázpiac megnyitására készülve, valamint a még jobb ügyfélszolgálat biztosítására a DÉGÁZ és az ÉGÁZ felismerte, hogy egy integrált, hosszú távon is hatékony és gazdaságos működési platformra van szükségük. Ezért pályázatot írtak ki az SAP IS-U rendszer kiépítésére, a meglévő SAP R/3 vállalatirányítási rendszerrel és más vállalati alkalmazásokkal való integrációra, majd a későbbiekben az SAP BW modul bevezetésére. A pályázatot a HP Magyarország nyerte el.

A DÉGÁZ és az ÉGÁZ már korábban is szoros szakmai kapcsolatban dolgozott együtt a HP Magyarországgal, illetve annak tanácsadóival. Az ország vezető informatikai vállalata vitte sikerre 2000-ben az SAP R/3 alapmoduljainak bevezetését a két vállalat számára igen szűk határidőn belül. A DÉGÁZ és az ÉGÁZ döntését az is befolyásolta, hogy a HP Magyarország tanácsadói számos projektben bizonyították SAP R/3, IS-U és BW rendszerekkel kapcsolatos szakértelmüket, illetve a közlemúltban fejeztek be egy hasonló bevezetést egy másik nagy gázszolgáltatónál.

A projekt első fázisát a HP tanácsadói az ügyfélszolgálati folyamatok részletes feltérképezésével, majd azok egységesítésével, áttervezésével kezdik. Ezután megtervezik, beállítják és tesztelik az SAP IS-U modult, mely 2004 közepétől éles üzemben indul a nem-lakossági ügyfelek számára. A rendszert teljes mértékben integrálják a meglévő SAP R/3 és más alkalmazásokkal, s tökéletesen támogatja majd a két vállalat átszervezését, közeledését. Ezt követően folytatódik az új rendszerre való átállás, vagyis a lakossági ügyfeleket is az SAP IS-U segítségével fogják kiszolgálni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés