Connect with us

Hirdetés

technokrata

Driver Cleaner – megoldás a ˝beragadt˝ meghajtóprogramokra

Laptop

Driver Cleaner – megoldás a ˝beragadt˝ meghajtóprogramokra

Egy-egy meghajtóprogram frissítése gyakran gondot okozhat, mivel a régi driver(ek) maradványai ˝bennragadnak˝ a rendszerben. A Registry-buherálás és az operációs rendszer teljes újratelepítése helyett azonban létezik egy egyszerűbb megoldás is.

Ha kiadnak a fejlesztők egy újabb videokártya drivert, minden esetben a korábbi változat(ok)hoz képesti nagyobb teljesítményt hangsúlyozzák, megpróbálván rávenni a felhasználókat, hogy telepítsék az új verziót. Néha előfordul, hogy a drivercsere mégsem zajlik tökéletesen, s a grafikus vezérlő már nem úgy működik, ahogyan azt elvárnánk.

Mit lehet ez esetben tenni? Természetesen az operációs rendszer teljes újratelepítése segít, csakúgy, mint a Registry-módosításokkal kombinált célirányos file-törlés és másolás, ezek azonban vagy időrabló, vagy az átlagos felhasználó számára bonyolult és kényelmetlen műveletek. Ám hogy mégse legyen a drivercsere szerencsejáték, érdemes a Driver Cleaner nevű alkalmazást megtekinteni.

Az Ati és Nvidia grafikus kártyák meghajtószoftvereinek maradványait eltávolítani képes programot csak azután eresszük rá a rendszerre, ha már a drivert uninstalláltuk a Windows control paneljéből, illetve lezajlott az ezt követő újraindítás. Az eltávolítás menetéről a program ZIP állományában található readme file nyújt hathatós segítséget, érdemes áttanulmányozni.

A szoftverrel együtt jár a Cab Cleaner nevű alkalmazás is, amely a Windows Driver cache könyvtárában található cab állományokat képes megtisztítani. Előfordulhat ugyanis, hogy egy service pack telepítését követően felülíródnak az újabb driver állományok az SP cab file-jában levőkkel – ekkor segíthet a Cab Cleaner.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés