Connect with us

technokrata

Driver Cleaner – megoldás a ˝beragadt˝ meghajtóprogramokra

Laptop

Driver Cleaner – megoldás a ˝beragadt˝ meghajtóprogramokra

Egy-egy meghajtóprogram frissítése gyakran gondot okozhat, mivel a régi driver(ek) maradványai ˝bennragadnak˝ a rendszerben. A Registry-buherálás és az operációs rendszer teljes újratelepítése helyett azonban létezik egy egyszerűbb megoldás is.

Ha kiadnak a fejlesztők egy újabb videokártya drivert, minden esetben a korábbi változat(ok)hoz képesti nagyobb teljesítményt hangsúlyozzák, megpróbálván rávenni a felhasználókat, hogy telepítsék az új verziót. Néha előfordul, hogy a drivercsere mégsem zajlik tökéletesen, s a grafikus vezérlő már nem úgy működik, ahogyan azt elvárnánk.

Mit lehet ez esetben tenni? Természetesen az operációs rendszer teljes újratelepítése segít, csakúgy, mint a Registry-módosításokkal kombinált célirányos file-törlés és másolás, ezek azonban vagy időrabló, vagy az átlagos felhasználó számára bonyolult és kényelmetlen műveletek. Ám hogy mégse legyen a drivercsere szerencsejáték, érdemes a Driver Cleaner nevű alkalmazást megtekinteni.

Az Ati és Nvidia grafikus kártyák meghajtószoftvereinek maradványait eltávolítani képes programot csak azután eresszük rá a rendszerre, ha már a drivert uninstalláltuk a Windows control paneljéből, illetve lezajlott az ezt követő újraindítás. Az eltávolítás menetéről a program ZIP állományában található readme file nyújt hathatós segítséget, érdemes áttanulmányozni.

A szoftverrel együtt jár a Cab Cleaner nevű alkalmazás is, amely a Windows Driver cache könyvtárában található cab állományokat képes megtisztítani. Előfordulhat ugyanis, hogy egy service pack telepítését követően felülíródnak az újabb driver állományok az SP cab file-jában levőkkel – ekkor segíthet a Cab Cleaner.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle