Connect with us

technokrata

A humánerőforrás kiemelt szerepe a változásmenedzsmentben

Laptop

A humánerőforrás kiemelt szerepe a változásmenedzsmentben

A Dale Carnegie Magyarország vezetői képzési programját választotta a stratégiai szempontú szervezeti változások humántámogatásához három magyar vállalat, az Axelero Internet Rt., az Erste Bank Rt. és a Zwack Unicum Rt. A vállalatok a strukturális fejlesztéseikkel az eredményesség növelését tűzték ki célul mind hosszú, mind rövidtávon.

A közelmúltban három, a maga piacán meghatározó szerepet betöltő magyar vállalat választotta a Dale Carnegie Magyarország képzési programját szervezeti változásaik támogatásához. Mindhárom esetben az eredmény növelését, a hatékonyság fokozását célozták meg, s a társaságok vezetői úgy ítélték meg, hogy a változásmenedzsmentben kiemelt szerepe van a humán erőforrás képzésének.

A képzésekben a cégek közép- és felső vezetői vesznek részt. A tréningek amellett, hogy a stratégiai szempontok alapján kialakított vezetési struktúrához való illeszkedést támogatják, rövidtávon is jelentkező előnyöket eredményeznek: a Dale Carnegie Magyarország képzési programját választó cégek a 2003. évi üzleti terveik támogatását is várják az együttműködéstől.

Az Axelero, az Erste és a Zwack esetében a humánképzés legkorszerűbb irányzata valósul meg: a képzések már nem elszigetelten kezelik a személyeket, hanem igazodnak a személyt foglalkoztató vállalat stratégiájához, s a képességek fejlesztésének irányt szab az, hogy ki milyen szerepet tölt be a saját szervezetében.

Az Axelero Internet Rt-nél 45 közép- és felső vezető vesz részt az Axelero Vezetői Akadémia nevet viselő képzési programon. A Dale Carnegie Magyarország által lebonyolított program célja olyan vezetők képzése, akik alkalmasak a megnövelt eredményt célzó üzleti terv megvalósítására.

Az Axelero Vezetői Akadémia első fázisában az Axelero és a Dale Carnegie Magyarország egy közös teamet hoznak létre, hogy újradefiniálják a vezetői kompetencia-profilokat az üzleti tervek és a stratégia alapján. A Vezetői Akadémia segítségével egységes vezetési kultúrát és vezetési alapelveket alakítanak ki a cégen belül, amely mind a kívülre ható, mind a belső döntési mechanizmust következetesebbé és hatékonyabbá teszi.

A Zwack Unicum Rt. a 2003. májusában végrehajtott szervezeti struktúraváltás támogatására választotta a Dale Carnegie Magyarországot. A humánképzés egy átfogó stratégiai fejlesztési terv keretében valósul meg, és a vezetői szintek mellett a kereskedelmi képviselők is részt vesznek benne, a képzés összesen 90 főt érint. A program során újradefiniálják a vezetői hatóköröket és az ügyfélkapcsolatokat, új kapcsolatépítési és értékesítési módszereket dolgoznak ki úgy, hogy megőrzik a jelenlegi értékesítési tudást.

Az Erste Bank Rt. a fiókhálózati értékesítés hatékonyságának növelésével kívánja eredményét emelni már 2003-ban is. A programon a fiókvezetők és a bank központi részlegének lakossági üzletág vezetői vesznek részt, így a képzés összesen 91 főt érint. A Fiókvezetői Akadémia célja, hogy a különböző vezetői szinteken a legmodernebb HR-rendszerek támogassák az Erste üzleti tervét.

***

A Dale Carnegie Magyarország 1989-ben alakult a Dale Carnegie Training franchise partnereként. A magyar leányvállalat a Dale Carnegie teljes szolgáltatási palettáját, valamint a helyi igényekre kifejlesztett, speciális programokat kínálja Magyarországon. A vállalat legismertebb magyarországi referenciái: Westel Mobil Távközlési Rt., Vivendi Telecom Hungary Rt., ÁB-Aegon Általános Biztosító Rt., Axelero Internet Szolgáltató Rt., Erste Bank Hungary Rt., Union Biztosító Rt., Zwack Unicum Rt.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle