Connect with us

Hirdetés

technokrata

A humánerőforrás kiemelt szerepe a változásmenedzsmentben

Laptop

A humánerőforrás kiemelt szerepe a változásmenedzsmentben

A Dale Carnegie Magyarország vezetői képzési programját választotta a stratégiai szempontú szervezeti változások humántámogatásához három magyar vállalat, az Axelero Internet Rt., az Erste Bank Rt. és a Zwack Unicum Rt. A vállalatok a strukturális fejlesztéseikkel az eredményesség növelését tűzték ki célul mind hosszú, mind rövidtávon.

A közelmúltban három, a maga piacán meghatározó szerepet betöltő magyar vállalat választotta a Dale Carnegie Magyarország képzési programját szervezeti változásaik támogatásához. Mindhárom esetben az eredmény növelését, a hatékonyság fokozását célozták meg, s a társaságok vezetői úgy ítélték meg, hogy a változásmenedzsmentben kiemelt szerepe van a humán erőforrás képzésének.

A képzésekben a cégek közép- és felső vezetői vesznek részt. A tréningek amellett, hogy a stratégiai szempontok alapján kialakított vezetési struktúrához való illeszkedést támogatják, rövidtávon is jelentkező előnyöket eredményeznek: a Dale Carnegie Magyarország képzési programját választó cégek a 2003. évi üzleti terveik támogatását is várják az együttműködéstől.

Az Axelero, az Erste és a Zwack esetében a humánképzés legkorszerűbb irányzata valósul meg: a képzések már nem elszigetelten kezelik a személyeket, hanem igazodnak a személyt foglalkoztató vállalat stratégiájához, s a képességek fejlesztésének irányt szab az, hogy ki milyen szerepet tölt be a saját szervezetében.

Az Axelero Internet Rt-nél 45 közép- és felső vezető vesz részt az Axelero Vezetői Akadémia nevet viselő képzési programon. A Dale Carnegie Magyarország által lebonyolított program célja olyan vezetők képzése, akik alkalmasak a megnövelt eredményt célzó üzleti terv megvalósítására.

Az Axelero Vezetői Akadémia első fázisában az Axelero és a Dale Carnegie Magyarország egy közös teamet hoznak létre, hogy újradefiniálják a vezetői kompetencia-profilokat az üzleti tervek és a stratégia alapján. A Vezetői Akadémia segítségével egységes vezetési kultúrát és vezetési alapelveket alakítanak ki a cégen belül, amely mind a kívülre ható, mind a belső döntési mechanizmust következetesebbé és hatékonyabbá teszi.

A Zwack Unicum Rt. a 2003. májusában végrehajtott szervezeti struktúraváltás támogatására választotta a Dale Carnegie Magyarországot. A humánképzés egy átfogó stratégiai fejlesztési terv keretében valósul meg, és a vezetői szintek mellett a kereskedelmi képviselők is részt vesznek benne, a képzés összesen 90 főt érint. A program során újradefiniálják a vezetői hatóköröket és az ügyfélkapcsolatokat, új kapcsolatépítési és értékesítési módszereket dolgoznak ki úgy, hogy megőrzik a jelenlegi értékesítési tudást.

Az Erste Bank Rt. a fiókhálózati értékesítés hatékonyságának növelésével kívánja eredményét emelni már 2003-ban is. A programon a fiókvezetők és a bank központi részlegének lakossági üzletág vezetői vesznek részt, így a képzés összesen 91 főt érint. A Fiókvezetői Akadémia célja, hogy a különböző vezetői szinteken a legmodernebb HR-rendszerek támogassák az Erste üzleti tervét.

***

A Dale Carnegie Magyarország 1989-ben alakult a Dale Carnegie Training franchise partnereként. A magyar leányvállalat a Dale Carnegie teljes szolgáltatási palettáját, valamint a helyi igényekre kifejlesztett, speciális programokat kínálja Magyarországon. A vállalat legismertebb magyarországi referenciái: Westel Mobil Távközlési Rt., Vivendi Telecom Hungary Rt., ÁB-Aegon Általános Biztosító Rt., Axelero Internet Szolgáltató Rt., Erste Bank Hungary Rt., Union Biztosító Rt., Zwack Unicum Rt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés