Connect with us

technokrata

Mindhárom újraírható DVD formátumot támogatja az Iomega új DVD-írója

Laptop

Mindhárom újraírható DVD formátumot támogatja az Iomega új DVD-írója

Az Iomega Corporation bejelentette azt a Super DVD Drive névre keresztelt vadonatúj DVD-írót, mely a világon elsők közt mindhárom újraírható DVD szabvánnyal kompatibilis.

Magyarul az Iomega újdonsága egyaránt képes a DVD+R/DVD+RW, DVD-R/DVD-RW, valamint DVD-RAM lemezek írására, ráadásul nem is akármilyen sebességgel, azt pedig gondolom mondanom sem kell, hogy CD-író/olvasóként is tökéletesen használható.

Az Iomega munkatársai a bejelentés helyszínéül szolgáló CeBIT America kiállítás keretein belül elmondták, hogy a Super DVD Drive az Egyesült Államokban és Kanadában várhatóan augusztusban jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban, azonban a latin-amerikai, európai és ázsiai felhasználóknak sem kell aggódniuk, ugyanis a cég ígéretei szerint legkésőbb szeptemberben általuk is elérhető lesz az újdonság.

A Super DVD Drive először belső változatban lesz megvásárolható, még pedig 329 dolláros, vagyis mintegy 75 ezer forintos áron, majd ezt követően külső verzióban is meg fog jelenni a piacon. Az újdonság legfeljebb háromszoros sebességgel képes a DVD-RAM diszkek írására, a DVD-R és DVD+R lemezeket maximum négyszeres sebességgel égeti, a DVD-RW, illetve DVD+RW lemezek esetében pedig kétszeres, illetve 2,4x-es írási sebességet támogat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle