Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bírósági döntés alapján betilthatják az IBM UNIX-át?

Laptop

Bírósági döntés alapján betilthatják az IBM UNIX-át?

Az SCO Group következő jogi lépése oda vezethet, hogy a bíróság kimondhatja: a Kék Óriás függessze fel UNIX termékeinek értékesítését. Ez nagy erkölcsi és anyagi csapás lenne az IBM-re.

A végső határidő a mai nap, hogy megegyezzen az IBM az SCO-val anélkül, hogy nagyobb jogi hercehurcákba bonyolódnának. Az IBM szerint azonban semmi rosszat, jogsértőt nem tettek, így nincs is miről megegyezni. A Kék Óriás ellenállásának következménye azonban az lehet, hogy az SCO a bíróságtól kérni fogja az IBM UNIX-ának, az AIX értékesítésének előzetes felfüggesztését.

Blake Stowell, az SCO szóvivője elmondta, hogy a következő lépésre hétfőn kerül sor. A tiltó bírósági végzés egy reális alternatíva a cég számára, de ez csak egyike az SCO előtt álló választási lehetőségekből, mondta Stowell. Valószínűleg a hétvégén fogja meghozni a cég vezetése a döntést, azaz hogy mit tegyenek a következő héten az ügyben. A március elején az IBM-nek adott 100 napos, megegyezésre szánt határidő ugyanis a mai napon lejár (a korábbi, két cég között lefolytatott tárgyalást Stowell rövidnek és eredménytelennek minősítette).

Amennyiben a bíró helyt ad az SCO azon érvelésének, hogy a további AIX értékesítések jelentős anyagi károkat okoznának (a ki nem fizetett jogdíjakból kifolyólag) az SCO számára, és ezért betiltja azok eladását, nagy csapás érheti az IBM-et. A Kék Óriás tavaly 3,6 milliárd dolláros bevételre tett szert a UNIX-os szerverek értékesítéséből (a Gartner elemzése szerint). Ez az összeg ráadásul nem tartalmazza az azon szoftverekből származó profitot, amit az IBM az AIX-os számítógépeivel együtt ad el (Tivolil, WebSphere stb.).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés