Connect with us

SELinux: katonai szintű biztonság

Laptop

SELinux: katonai szintű biztonság

Security Enhaced Linux – egy olyan operációs rendszer, mely különösen nagyfokú biztonságot nyújt. Ízelítő az amerikai katonaság fejlesztéséből.

Az ellenőrző rendszerekkel foglalkozó Verano olyan szolgáltatás- és szoftvercsomagot mutatott be, amelynek révén a vállalatok megvédhetik kritikus infrastruktúrájukat a támadásokkal szemben. Magát a terméket Ipari Védőnek, azaz Industrial Defendernek nevezték el, melynek legfontosabb feladata, hogy a közművek, gyártósorok és egyéb ipari létesítmények, cégek által használt irányítási rendszerekben rejlő biztonsági kockázatokat csökkentse.

Ennek elérésére a Verano a kifejezetten biztonság-maximalizálásra létrehozott security-enhanced Linux (SELinux) operációs rendszerét alkalmazza. Maga a fejlesztés egyébként az USA hadseregének ˝keze munkáját˝ dicséri: az amerikai kormány katonai biztonsági ügynöksége, a National Security Administration (NSA) hozta létre a SELinuxot. Egy ilyen szintű védelem megalkotása a Verano szerint indokolt, hiszen a legtöbb irányítási rendszer a 80-as és a 90-es években került telepítésre – amikor még nem fordítottak nagy figyelmet a biztonságra.

A cég szóvivői szerint fontos az irányítási rendszerek megfelelő védelme, hiszen ezek monitorozzák és tartják karban a gyárakat, az erőműveket és az egyéb, gazdaságilag igen fontos ipari infrastruktúrákat. Felmérések szerint ezen hálózatok gyenge pontot jelentenek az Egyesült Államok cybervédelmében, ezért támadások várhatók ezen területen. Különösen fontos a biztonság javítása azon okból, hogy ma már nem lehet izolálni az egyes ipari létesítményeket: például a mérnökök gyakran a telepeken kívül dolgoznak, ám kapcsolatot kell tartaniuk a központtal.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom