Connect with us

technokrata

Intel és Sun – alkalmazáskészítés együtt

Laptop

Intel és Sun – alkalmazáskészítés együtt

A Sun Microsystems és az Intel együttesen bejelentették, hogy a két cég együttműködik annak érdekében, hogy a Java technológiára építve gazdag, audio-, video- és multimédiás alkalmazásokat készítsen az Intel XScale technológiájú processzoraira épülő mobil eszközök felhasználói számára.

Az együttműködés részeként az Intel és a Sun optimalizálja a Sun Connected Limited Device Configuration (CLDC) HotSport implementációját az Intel különféle mobil eszközökhöz, például mobiltelefonokhoz és PDA-khoz szánt XScale processzorcsaládjára. A Sun ezután az optimalizált virtuális gépeket (VM-eket) biztosítja a vezető mobileszköz-gyártók számára is. Az ilyen optimalizálások eredményeképpen a gyártók egyszerűbben integrálhatják a javás szoftvereket saját eszközeikre és megnövelhetik az alkalmazások teljesítményét.

A CLDC HotSpot Implementation egy nagyteljesítményű virtuális gép, amely kifejezetten az erőforrásokban korlátozott fogyasztói mobil eszközök – például mobil készülékek, személyhívók és PDA-k – piacára koncentrál. Az Intel XScale technológiájú processzorai – az Intel PXA255 és Intel PXA26x processzorok, valamint a nemrégiben bejelentett Intel PXA800F mobilprocesszor – alacsony fogyasztású, nagy teljesítményű platformot kínálnak a fogyasztó mobil eszközökhöz. Az együttműködés eredménye egy olyan optimalizált platform lesz, amely lehetővé teszi tartalomgazdag és nagyteljestményű Java alkalmazások készítését a mobil eszközökre is.

A Sun CLDC HotSpot implementációjának az Intel XScale technológiájára optimalizált változata várhatóan a következő negyedévben jut el az OEM-ekhez. A tervek szerint még idén megjelenhetnek olyan OEM készülékek, amelyek ezeket az optimalizálásokat használják. Az együttműködés később további optimalizálásokra is kiterjedhet majd a Sun és az Intel részéről.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle