Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel és Sun – alkalmazáskészítés együtt

Laptop

Intel és Sun – alkalmazáskészítés együtt

A Sun Microsystems és az Intel együttesen bejelentették, hogy a két cég együttműködik annak érdekében, hogy a Java technológiára építve gazdag, audio-, video- és multimédiás alkalmazásokat készítsen az Intel XScale technológiájú processzoraira épülő mobil eszközök felhasználói számára.

Az együttműködés részeként az Intel és a Sun optimalizálja a Sun Connected Limited Device Configuration (CLDC) HotSport implementációját az Intel különféle mobil eszközökhöz, például mobiltelefonokhoz és PDA-khoz szánt XScale processzorcsaládjára. A Sun ezután az optimalizált virtuális gépeket (VM-eket) biztosítja a vezető mobileszköz-gyártók számára is. Az ilyen optimalizálások eredményeképpen a gyártók egyszerűbben integrálhatják a javás szoftvereket saját eszközeikre és megnövelhetik az alkalmazások teljesítményét.

A CLDC HotSpot Implementation egy nagyteljesítményű virtuális gép, amely kifejezetten az erőforrásokban korlátozott fogyasztói mobil eszközök – például mobil készülékek, személyhívók és PDA-k – piacára koncentrál. Az Intel XScale technológiájú processzorai – az Intel PXA255 és Intel PXA26x processzorok, valamint a nemrégiben bejelentett Intel PXA800F mobilprocesszor – alacsony fogyasztású, nagy teljesítményű platformot kínálnak a fogyasztó mobil eszközökhöz. Az együttműködés eredménye egy olyan optimalizált platform lesz, amely lehetővé teszi tartalomgazdag és nagyteljestményű Java alkalmazások készítését a mobil eszközökre is.

A Sun CLDC HotSpot implementációjának az Intel XScale technológiájára optimalizált változata várhatóan a következő negyedévben jut el az OEM-ekhez. A tervek szerint még idén megjelenhetnek olyan OEM készülékek, amelyek ezeket az optimalizálásokat használják. Az együttműködés később további optimalizálásokra is kiterjedhet majd a Sun és az Intel részéről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés