Connect with us

technokrata

Amerikai elismerés a magyar szoftvernek

Laptop

Amerikai elismerés a magyar szoftvernek

Egyetlen magyar jelöltként bejutott a négy legjobb közé a Mimóza által fejlesztett Shaker online prezentáció-készítő szoftver a világ legrangosabb Flash-technológiai seregszemléjén, a New York-i Flashforward Film Festivalon.

A független Flash designer-ekből és programozókból álló zsűri szavazatai alapján a Shaker a Technical Merit (kiváló technológiai teljesítmény) kategóriában jutott a döntőbe. A Flashforwardot negyedik éve rendezik meg azzal a céllal, hogy bemutassák és elismerésben részesítsék a Világhálón elérhető legjobb Flash-fejlesztéseket.

A Shaker

A Shaker Flash-alapú prezentációkészítő-szoftver az idei párizsi Comdex kiállításon mutatkozott be. A Flash alapú termék fejlesztésekor a Mimóza szakemberei abból a felismerésből indultak ki, hogy piaci igény van olyan egyszerűen használható prezentációkészítő alkalmazásra, amellyel látványos, egyedi, a céges arculatot egységesen hordozó prezentációk készíthetők. A látványos megjelenítés érdekében az internetes tartalomszolgáltatást forradalmasító Flash-technológiára esett a választás.

A Shaker lehetőséget ad arra, hogy egy átlagos felhasználó is professzionális és kreatív animációkkal színesített prezentációkat készíthessen, emellett a termék szerkesztői sablonokra alapuló működésével biztosítja a céges arculat mindenkori konzisztens megjelenését. Online elérhetőségének köszönhetően a Shakerrel készített prezentációk bármikor, bárhonnan elérhetők, a termék használatához csak egy böngészőre és Internet-kapcsolatra van szükség.

A Shaker fejlesztése nem állt meg a prezentációszerkesztő funkció elkészítésénél, a szoftver online keretrendszere a munka, különösen a csapatmunka minden fázisát támogatja. File-megosztás, fórum, üzenőfal, online és offline előadási lehetőség segíti a prezentáció készítőit, előadóit és a döntéshozókat az együttműködésben. Alapkoncepció volt a szoftver fejlesztésekor az egyszerűség: a Shakerben minden szerkesztőfunkció egyetlen kattintással elérhető, használatát – a felhasználói tesztek alapján – bárki 90 perc alatt könnyedén elsajátítja.

Flashforward Festival

A Flashforward Festival célja négy éve változatlan, bemutatni a leginnovatívabb technikai megoldásokat, mind a programozás, mind a design, mind a fejlesztés terén. A nevezés egyetlen feltétele: ezen technikai fejlesztésekhez részben vagy egészben a Macromedia SWF file-formátumot kell használni. A Flashforward Festival minden évben olyan újdonságok bemutatására vállalkozik, amelyek technológiai és fejlesztési szempontból a jövőbe mutatnak. A versenyen a közönség is leadhatja szavazatait.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle