Connect with us

Hirdetés

technokrata

Flash és PDF – versenyben az eredeti fejlesztőkkel

Laptop

Flash és PDF – versenyben az eredeti fejlesztőkkel

Két kisebb szoftverfejlesztő cég olyan programot dobott a piacra, mely napjaink két, leginkább elterjedt formátumát – a PDF-et és a Flash-t – igyekszik még népszerűbbé és könnyebben használhatóvá tenni.

A San Diego-i EHelp hétfőn bocsátotta útjára RoboPDF nevű szoftverét, melyet azon célból hozott létre, hogy a hétköznapi irodai alkalmazottak és a többi felhasználó is gyorsan átkonvertálhassa dokumentumait PDF (portable document format) típusú állományra. Egy másik cég pedig olyan eszközt ad a fejlesztők kezébe, melynek használatával könnyedén létrehozhatók a Macromedia Flash-ére épülő webtartalmak – anélkül, hogy meg kellene tanulni a komplex Flash-fejlesztő eszközök működését.

Mi a közös a fenti két bejelentésben? Az, hogy mindkét termék az eredeti szabvány birtokosának már meglévő eszközeivel veszi fel s versenyt. A RoboPDF 3.0-s változata képes a Microsoft Outlookjába integrálódni, ezzel gyorsítva fel a konvertálást és a továbbítást – így a létrehozott dokumentum bárhol megtekinthetővé válik, ahol rendelkeznek az ingyenesen letölthető Adobe Readerrel. Ugyan az Adobe lehetővé tesz hasonló szolgáltatást az Acrobat Elements révén a felhasználók számára, de ez csak azon cégek számára érhető el, akik legalább ezer felhasználós licencet vásárolnak. Ezzel szemben a RoboPDF egyfelhasználós változata csupán 50 dollár, az ezerfelhasználós verzió licencára pedig már csak 4 dollár – s létezik egy ingyenes, otthoni változat is.

A Laszlo Presentation Server furcsa neve egy olyan szoftvert takar, mely a webalkalmazások készítésével foglalkozók életét teszi könnyűvé. A szoftverrel ugyanis nem okoz többé gondot egy-egy alkalmazás Flash formátumban való létrehozása: képes például a JavScriptben megírt (de több, gyakran használt programnyelvet is ismer) kódot átalakítani Flash-re. Mindezt ráadásul on the fly módban, azaz menet közben. Ennek eredményeként egy olyan alkalmazást kap a fejlesztő, aminek előállítására csak egy Flash-guru képes – viszont jóval egyszerűbb módon lehet ezt elérni. A program egyébként három változattal rendelkezik: az ingyenes Developers Edition, az előfizetős Enterprise Edition (mely szerverprocesszoronként 4500 dollárba kerül), illetve a könnyített Express Edition, mely 1000 dollárért vásárolható meg, CPU-nként.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés