Connect with us

technokrata

AITIA: beszédinformációs rendszer

Laptop

AITIA: beszédinformációs rendszer

Az AITIA Rt. közreműködésével megvalósuló beszédinformációs rendszerről tartott előadást Prof. Dr. Gordos Géza, a kutatás-fejlesztést végző konzorcium koordinátora.

Az Oktatási Minisztérium Nemzeti Kutatás-Fejlesztési Programjának programbizottsága a jelenleg futó projektek közül csupán hatnak adott alkalmat arra, hogy prezentációt tartson a Magyar Tudományos Akadémián. Ezek közé tartozhatott az AITIA Rt., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Telematikai Tanszéke, a Morphologic Kft., a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, valamint a Westel Mobil Távközlési Rt. Alkalmazott beszédinformációs rendszerek nevet viselő, különösen eredményes kutatás-fejlesztési projektje is.

A közel két éve tartó kutatómunka kézzelfogható eredménye a Westel Rt.-nél bevezetés előtt álló szám szerinti tudakozó név- és címfelolvasó modulja, továbbá az AITIA Rt. informatikai díjnyertes Voxenter beszédvezérelt telefonalközpontja is, amelyben egy személyfüggetlen automatikus beszédfelismerő kapcsolja a keresett melléket.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle