Connect with us

technokrata

Új teljesítményrekordot ért el a HP és a Microsoft

Laptop

Új teljesítményrekordot ért el a HP és a Microsoft

A HP és a Microsoft bejelentette, hogy 707.102 tranzakció/perc (tpmC) teljesítményt ért el a Transaction Processing Performance Council TPC-C tesztjén, amely a nem fürtözött rendszeren futtatott kereskedelmi tranzakciófeldolgozás terén új rekordnak számít.

A 9,13 dollár/tpmC ár/teljesítmény mutatóval a Microsoft SQL Server 2000 és Windows Server 2003 Datacenter Edition rendszert futtató HP Superdome szerverrel a kapható többi csúcskategóriás megoldásnál alacsonyabb áron érhető el elsőrangú teljesítmény és skálázhatóság. A hamarosan megjelenő Intel Itanium 2 6M (kódnevén Madison) processzorra épülő, a Windows Server 2003 Datacenter Edition operációs rendszer Itanium alapú rendszerekhez készített, 64 bites verzióját és az SQL Server 2000 Enterprise Edition (64-bit) adatbázis-kezelőt, valamint a HP StorageWorks MSA1000 tárolórendszert használó HP Superdome szerverrel a HP és a Microsoft a piacon kapható legerősebb tranzakciófeldolgozó megoldást mutatta be.

“A HP a Microsofttal és az Intellel kialakított szoros együttműködés révén olyan vállalati szintű, nyílt szabványokra épülő megoldásokat tud biztosítani, amelyek megfelelnek a vásárlók követelményeinek” – mondta Scott Stallard, a HP vállalati tárolórendszerekért és szerverekért felelős alelnöke. “Míg a versenytársak továbbra is drága, gyártóspecifikus rendszereket kínálnak, a HP IA-32 ProLiant és Itanium 2 alapú szabványos szerverei biztosítják azt az agilitást, elszámoltathatóságot és megtérülést, amely egy rugalmas vállalat építéséhez szükséges.”

“A Microsoft és a HP történelmet írt a mai egyedülálló, 707.102 tranzakció/perces eredménnyel” – mondta Gordon Mangione, a Microsoft SQL Serverért felelős alelnöke. “Nagy reményeket fűzünk ehhez az eredményhez, mivel ez is alátámasztja, hogy a Microsoft megoldásai kedvezőbb ár/teljesítmény arányt biztosítanak, mint a gyártóspecifikus megoldások. Ha ehhez hozzávesszük a fürtözött rendszerek kategóriájában elért rekordunkat is, akkor elmondhatjuk, hogy az SQL Server és a Windows Server egyértelműen vezet az adatbázis-kezelő rendszerek ár/teljesítmény mutatója terén.”

A HP és a Microsoft által közösen elért mai eredmény arra a teljesítménybeli elsőségre épít, amelyet a HP Superdome szerverek három évvel ezelőtti bevezetésükkor megalapoztak. A szerver készen áll arra, hogy a következő hét évben megháromszorozza a jelenlegi kereskedelmi tranzakciófeldolgozási teljesítményt. A Superdome szerverrel egyszerű processzorcserék segítségével hosszú távon biztosítható a teljesítmény, a skálázhatóság, a rugalmasság és a beruházásvédelem. A HP idén nyáron tervezi az Itanium 2 6M (Madison) processzorra épülő Superdome szerver piaci bevezetését.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle