Connect with us

technokrata

Letölthető az új Ximian Linux

Laptop

Letölthető az új Ximian Linux

A Ximian disztribútor asztali számítógépekre szánt Linuxából új változatot jelentett be.

A Ximian Desktop 2 magában foglalja a működésében némileg egyedire szabott OpenOffice nevű irodai alkalmazáscsomagot, s az új változat nagy erőssége a Microsoft Windows-t futtató számítógépekkel való könnyű hálózati csatlakozás. Nem csoda, hogy erre fektettek nagy hangsúlyt a fejlesztők, hiszen a Ximian egyike azon Linux-kiadóknak, akik igyekeznek a Windows kinézetét és hangulatát a képernyőre varázsolni, a Linux minden előnye mellett.

Saját e-mailklienssel is rendelkezik, illetve a cég által fejlesztett PIM (personal information manager) is belekerült az új kiadásba. Emellett továbbfejlesztették az operációs rendszer CD-író eszközeit, s könnyebb nyomtatóbeállítás vár a Ximiant telepítőkre. A navigációs rendszer szintén változott, gyakorlatilag leutánozza a Windows My Computer formátumát.

A Ximian Desktop 2 hamarosan letölthető a cég weboldaláról – ez az ingyenes, bárki által kipróbálható verzió (amely nem tartalmaz terméktámogatást). 100 dollárért szert lehet tenni a Professional Editionre, amely magában foglal egy telepítési támogatást, az update-ek nagysebességű letölthetőségét, illetve számos, harmadik fejlesztő által készített kiegészítést.

Nat Friedman, a Ximian társalapítója és termékfejlesztési igazgatója kijelentette, hogy: ˝A Ximian Desktop 2-vel az a célunk, hogy a vállalati ügyfelek számára költséghatékony megoldást kínáljunk – főként desktop környezetben. Fejlesztésünk eredményeként megszületett a könnyen használható, Windows infrastruktúrát támogató operációs rendszer, melyet még menedzselni sem nehéz.˝.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle