Connect with us

Gyakori Kék halál az Intel hibájából

Laptop

Gyakori Kék halál az Intel hibájából

A vezető chipgyártó elismerte, hogy a Centrino mobiltechnológia bizonyos esetekben felelőssé tehető a fellépő inkompatibilitásért.

Az Intel Centrino technológiája három alapkőre épül: a Pentium M mobilprocesszorra, az alaplapi chipkészletre és a vezetékmentes kapcsolatot biztosító chipre. Ez utóbbi jelent gondot, illetve önmagában még nem okoz problémát, csak abban az esetben, ha (például) a Nortel Networks által készített virtuális magánhálózati (VPN) szoftverek kerültek a notebookra. Ekkor ugyanis gyakorivá válhat az úgynevezett Kék halál nevű Windows hibaüzenet megjelenése, illetve az operációs rendszer lefagyása.

Az Intel Pro Wireless 2100 modul ugyanis – és ezt az Intel is elismerte – bizonyos VPN alkalmazással nem egészen működik együtt; a dolgon nem szépítve: inkompatibilis. A chipgyártó azonban már a Centrino induláskor tisztában volt a problémával; még egy javítást is közzétettek. Ennek alkalmazásával tulajdonképpen letiltásra került a noteszgép vezetékmentes hálózati kapcsolatát lehetővé tevő modul PROset szoftverének egyik funkciója, az Adapter Switching.

Nemcsak az Intel készített javításokat, például a Nortel is közzétette a hiba orvoslását website-ján. Ez tulajdonképpen azzal jár, hogy az Adapter Switching uninstallálásra kerül, majd a funkció helyét a Windows megfelelő része veszi át.

Az Intel szóvivője, Dan Francisco nem közölt információkat arra vonatkozóan, hogy az Intel tervezi-e hardverének frissítését, és ha igen, mikor.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom