Connect with us

Hirdetés

technokrata

File-cserélő szoftver a Winamp készítőjétől – megjelenés után azonnal betiltva

Laptop

File-cserélő szoftver a Winamp készítőjétől – megjelenés után azonnal betiltva

Waste névre keresztelték azt a szoftvert, melyet a Nullsoft, a Winamp fejlesztője hozott létre. A megjelenést követő napon azonban elérhetetlenné vált a letöltése…

A Waste lehetővé teszi (illetve csak tenné) felhasználói számára, hogy saját, biztonságos file-megosztó hálózatot hozzanak létre (például barátaikkal vagy kollégáikkal). A Nullsoft weblapjáról (volt) letölthető az alkalmazás, mely tulajdonképpen a peer to peer file-cserélők keltette népszerűségi hullámot lovagolja meg, olyan funkciókkal kibővítve az alaplehetőséget, mint az azonnali üzenetküldés, a chatelés és a file-keresés.

Ugyan hasonlít a Kazaa és a szépemlékű Napster működési elvére, a Waste csak maximum 50 felhasználóig teszi (tette) lehetővé a megosztást. Cserébe viszont titkosítási és hitelesítési eljárással is felszerelték, így hívatlan vendég nem kerülhet be a hálózatba.

Eredetileg a programot az AOL székhelyén, a San Francisco-i irodában használták file-cserére, innen fejlődött ki a szép csendben útjára bocsátott alkalmazás. (Az amerikai médiaóriás még 1999-ben vásárolta fel a Nullsoftot.) S miért van a cikkben minden múltidőben? Az AOL ugyanis félt a jogi következményektől; ezért egy nappal az indulást követően már el is tüntette a program letöltési oldalára mutató linket a Nullsoft website-járól.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés