Connect with us

technokrata

File-cserélő szoftver a Winamp készítőjétől – megjelenés után azonnal betiltva

Laptop

File-cserélő szoftver a Winamp készítőjétől – megjelenés után azonnal betiltva

Waste névre keresztelték azt a szoftvert, melyet a Nullsoft, a Winamp fejlesztője hozott létre. A megjelenést követő napon azonban elérhetetlenné vált a letöltése…

A Waste lehetővé teszi (illetve csak tenné) felhasználói számára, hogy saját, biztonságos file-megosztó hálózatot hozzanak létre (például barátaikkal vagy kollégáikkal). A Nullsoft weblapjáról (volt) letölthető az alkalmazás, mely tulajdonképpen a peer to peer file-cserélők keltette népszerűségi hullámot lovagolja meg, olyan funkciókkal kibővítve az alaplehetőséget, mint az azonnali üzenetküldés, a chatelés és a file-keresés.

Ugyan hasonlít a Kazaa és a szépemlékű Napster működési elvére, a Waste csak maximum 50 felhasználóig teszi (tette) lehetővé a megosztást. Cserébe viszont titkosítási és hitelesítési eljárással is felszerelték, így hívatlan vendég nem kerülhet be a hálózatba.

Eredetileg a programot az AOL székhelyén, a San Francisco-i irodában használták file-cserére, innen fejlődött ki a szép csendben útjára bocsátott alkalmazás. (Az amerikai médiaóriás még 1999-ben vásárolta fel a Nullsoftot.) S miért van a cikkben minden múltidőben? Az AOL ugyanis félt a jogi következményektől; ezért egy nappal az indulást követően már el is tüntette a program letöltési oldalára mutató linket a Nullsoft website-járól.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle