Connect with us

technokrata

Új Apache szerver

Laptop

Új Apache szerver

Korábbi biztonsági hibák befoltozásával vált védettebbé az új, 2.0.46-os Apache HTTP Server.

Az Apache Software Foundation a napokban bocsátotta útjára piacvezető webszerverének felújított változatát. A fejlesztést és a kiadást egyaránt kézben tartó szervezet minden rendszeradminisztrátornak javasolja a nyíltforrású szoftver új verziójára való átállást. Magát a szoftvert egyébként az Apache website-járól le lehet tölteni.

Számos komoly sérülékenység megszüntethető a frissítéssel; például az, melynek kihasználásával a támadók elérhették a szerver összeomlását, köszönhetően a WebDAV utasítások végrehajtásában levő hibának. A 2.0.46-os változat már nem rendelkezik a korábban problémát jelentő szoftver hitelesítés modulban levő biztonsági lyukkal sem. Ennek kihasználásával a támadók DoS támadást intézhettek az Apache webszerver ellen, amivel elérhették, hogy az arra feljogosított felhasználók sem tudtak bejelentkezni a szerverre.

Az ingyenes Apache program egyébként a legnépszerűbb a hasonló képességekkel rendelkező szoftverek között: napjainkban az összes website 63 százaléka alatt az ˝indián˝ fut – a Netcraft elemzése szerint.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle