Connect with us

technokrata

Novell NetWare 6.5 – folyamatos üzemelés, nyílt forráskódú komponensek, webes szolgáltatások és virt

Laptop

Novell NetWare 6.5 – folyamatos üzemelés, nyílt forráskódú komponensek, webes szolgáltatások és virt

A Novell Magyarország a mai napon a technikai sajtóreggeli sorozatának keretében bemutatta a Novell NetWare legújabb, 6.5-ös verzióját, amely fejlett üzleti szolgáltatásokkal egészíti ki az iparág vezető platformját.

A NetWare 6.5 tartalmaz nyílt forráskódú komponenseket és webes szolgáltatásokat is, amelyek a kulcsfontosságú üzleti alkalmazások integrálását támogatják. A várhatóan idén nyáron megjelenő NetWare 6.5 olyan üzleti szolgáltatásokat nyújt, amelyek minden hálózattípussal, tárolórendszerrel és ügyfél számítógéppel együtt tudnak működni. A NetWare 6.5 a hálózat és az értékes adatok védelmének biztosításával csökkenti a felügyelet költségeit és bonyolultságát, miközben növeli a felhasználók termelékenységét.

Folyamatos üzemelés

A NetWare 6.5 bevezetésével a szervezetek a szervert és a rendszert egy központosított, nagyfokú hozzáférhetőséggel bíró háttértároló hálózatba (SAN) konszolidálhatják. Az ügyfelek képesek a folyamatos üzletmenet fenntartására tartalék egységek különböző helyeken történő rendszerbe állításával. A Novell DirXML Starter Pack a NetWare 6.5 része, így az ügyfelek szinkronban tudják tartani a felhasználói információkat, és összeegyeztethetik a vegyes környezetek címtárait. Emellett az ügyfelek informatikai költségvetésének 5-10 %-a megtakarítható a Novell Branch Office használatával, amely a fiókirodák és telephelyek kiszolgálására készült.

Virtuális iroda

A NetWare 6.5 „Virtuális Iroda” a felhasználó számára szükséges minden üzleti erőforrást elérhetővé tesz egy webböngészőn keresztül, beleértve a file-okat, e mail üzeneteket, naptárakat és nyomtatókat. A helyüktől függetlenül a böngészővel és Internet-hozzáféréssel rendelkező alkalmazottak ugyanolyan hatékonyan dolgozhatnak, mintha az irodában lennének. A felhasználók könnyen alakíthatnak „virtuális csoportokat” az informatikus kollégák segítsége nélkül, bárhol is legyenek. Könnyen szervezhetnek projekteket és megoszthatják az információt a más helyen tartózkodó kollegáikkal a továbbfejlesztett, valósidejű csoportmunka-támogató rendszeren keresztül, egy egyszerű webböngésző használatával.

Nyílt forráskód

Azoknak az ügyfeleknek, akik a nyílt kódú technológiák felé kacsintgatnak, az Apache, a MySQL, a Perl, a PHP és a Tomcat integrálása a NetWare 6.5 rendszerbe a nyílt kódú világ legjobb elemeinek használatát teszi lehetővé, melyek tökéletesen együttműködnek a Novell címtár, biztonsági és felügyeleti termékeivel. A NetWare 6.5 használatával az ügyfelek a nyílt forráskódú megoldások ezreit működtethetik biztonsággal és teljes támogatottsággal.

Webes alkalmazások fejlesztése

A NetWare 6.5 tartalmazza a J2EE 1.3 tanúsítvánnyal rendelkező Novell exteNd alkalmazásszervert és fejlesztő környezetet is. A Novell exteNd Application Server lehetővé teszi minden J2EE kompatibilis alkalmazás futtatását a NetWare-en. A Novell exteNd és Novell Nsure szolgáltatások segítségével pedig továbbfejleszthetővé teszi a hálózatot a biztonságos webes szolgáltatás alapú alkalmazásfejlesztés és a biztonságos személyazonosság-kezelés irányába.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle