Connect with us

technokrata

A Netscape lehúzhatja a rolót?

Laptop

A Netscape lehúzhatja a rolót?

Az AOL Time Warner megállapodást kötött a Microsofttal, amivel gyakorlatilag tetszhalott állapotba döntötte a Netscape-et.

Csütörtökön állapodott meg egymással a két IT-óriás: az AOL szolgáltatásához ezentúl (ismét) az Internet Explorert fogja ajánlani – 7 évig (legalábbis ekkora időtartamra egyeztek meg a felek). Elemzők szerint ezzel tulajdonképpen eutanáziát hajtottak végre a jelenleg 7.02-es verziószámnál járó Netscape-en.

Richard Parsons, a cég vezérigazgatója ködösen nyilatkozott arról, mi lesz a Netscape-pel: leányvállalatként természetesen nem dobják szemétbe az egészet, de az AOL a továbbiakban az IE-t fogja (ismét) támogatni. A Netscape korábbi vezérigazgatója, Jim Barksdale továbbra is az AOL Time Warnernél marad.

Miért tették le ismét voksukat az Microsoft Internet Explorere mellett az AOL vezetői? Erre a kérdésre Parsons rövid választ adott: ˝Azért hosszabbítottuk meg a Microsoft böngészőjére vonatkozó licencet, mert korábban is jól működött ez az egyezség.˝. Barry Parr – egy független Internet média és e-kereskedelmi tanácsadó – úgy véli, hogy tulajdonképpen mindig is csak egy értékes fegyver volt az AOL kezében a Netscape. A böngészővel (illetve annak nem használatával) ugyanis valamelyest sakkban tudta tartani a Microsoftot – ám egy kedvező megállapodásért ismét hajlandó volt azt Csipkerózsika álomba ringatni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle