Connect with us

A HP és a Graphisoft stratégiai együttműködési megállapodást kötött

Laptop

A HP és a Graphisoft stratégiai együttműködési megállapodást kötött

Az első közös projekt a Nyíregyházi Főiskola „Intelligens Campus”-a.

A Graphisoft és a HP Magyarország együttműködési megállapodást kötött épület-felügyeleti és -üzemelteltetési szoftverek valamint szolgáltatások közös fejlesztéséről, értékesítéséről és terjesztéséről.

Az együttműködés keretében a HP Magyarország és a Graphisoft saját szoftverei, a BuilDog valamint az ArchiFM integrálásával a jövőben testre szabott megoldásokat fejleszt a felhasználók speciális igényeinek kielégítésére.

A HP innovációs díjjal jutalmazott új, intelligens épület-felügyeleti rendszerét, a “BuilDog”-ot több magyarországi létesítménynél alkalmazzák épület-felügyelet, biztonságtechnika és szolgáltatásmenedzsment céljára. A BuilDog-hoz kapcsolódik a Graphisoft létesítmény-gazdálkodási szoftvere, az ArchiFM, amely épületüzemeltetők számára integrált és hatékony terület-, eszköz-, leltár, bérlő, valamint karbantartás menedzsmentet tesz lehetővé. A számos hazai és külföldi létesítményben használt ArchiFM-et a CADALYST, rangos amerikai iparági szaklap, a legjobb szoftvermegoldások Top 1O-es listáján tartja számon.

„A Graphisoft és a HP saját ágazataikban piacvezetők itthon és külföldön, profiljaink kifejezetten jól kiegészítik egymást. Ebből természetesen adódnak a szakmai szinergia lehetőségei, éppen ezért nagyon ígéretesnek tartom stratégiai együttműködésünket” – mondta Szalay Imre, a HP Magyarország szolgáltatások divíziójának igazgatója.

A két cég együttműködésének első példája a Nyíregyházi Főiskola rekonstrukciója, amelyben a HP több mint másfélmilliárd forint értékű fővállalkozásban vesz részt. A projekt keretében a HP által kialakított intelligens épületfunkciókhoz (HVAC – fűtés-, szellőzés-, légkondicionálás–szabályozás, üzemeltetési felügyelet, biztonságtechnika, kommunikációs hálózat) kapcsolódnak a Graphisoft ArchiFM integrált létesítménygazdálkodási adatbázisának moduljai, lehetővé téve egy teljeskörű épület-felügyeleti, információs és létesítmény-gazdálkodási rendszer működtetését.

A HP Magyarország és a Graphisoft első közös projektjének léptékét jelzi, hogy Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézményében a mintegy 11 000 diáknak és közel 1000 alkalmazottnak otthont adó Nyíregyházi Főiskolán valósul meg az intelligens épület- és létesítménygazdálkodási rendszer, melynek bevezetésével jelentősen csökkenthetők az intézmény működési költségei.

„Örülünk ennek az együttműködésnek, hiszen az a tény, hogy egy olyan világhírű cég, mint a HP komoly üzleti lehetőségeket lát a költséghatékony létesítménygazdálkodást biztosító ArchiFM-ben, alátámasztja stratégiánk helyességét és egyúttal számos további közös projekt lehetőségét is jelzi”- mondta Dióssy Gábor, a Graphisoft Facility Management üzletág igazgatója.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom