Connect with us

technokrata

Lopásgátló szoftver

Laptop

Lopásgátló szoftver

A számítógépeket, de különösen a könnyű és mobil noteszgépeket enyveskezű tolvajok nem túl nagy erőfeszítéssel elemelhetik. Ez ellen szinte lehetetlen védekezni, de hogy ne vesszen nyoma az eltulajdonított eszköznek, arra van megoldás…

A Phoenix Technologies és a Softex összefogtak és létrehozták a TehftGuardot, amely tulajdonképpen egy lopásgátló szoftver. Önmagában ugyan nem képes megakadályozni a számítógép eltűnését, ám tulajdonosa értesítésének képességével visszatartó erőt jelenthet a tolvajok számára.

Operációs rendszertől függetlenül abban rejlik a TheftGuard erőssége, hogy az eltulajdonítást követően amennyiben Internetre csatlakoznak az eszközzel, máris bemérhető, hogy helyileg hova került a számítógép. Minden alkalommal, amikor a lopott eszközzel fellépnek az Internetre, a TheftGuard értesíti website-ját, ahol minden hardverkonfiguráció rendelkezik egy regisztrációs kóddal. Ennek alapján az eredeti tulajdonos beavatkozhat a számítógép működésébe: tönkreteheti a hardvert vagy az összes rajta levő adatot kitörölheti; egyúttal meghatározva az IP-címet, ami alapján már könnyen behatárolható, hol használták az ellopott eszközt.

Operációs rendszertől függetlenül, mert a Softex programja a Phoenix úgynevezett Core Managed Enviroment szoftverét használja működésére, ami a BIOS köré épül. Ennek köszönhetően akkor is ugyanakkora esély van az ellopott számítógép megtalálására, ha abban kicserélték a merevlemezt (igaz, ebben az esetben az adatokat már nem érheti el a tulajdonos).

Mennyire lesz népszerű ez a megoldás? A fejlesztők nem közöltek nagyravágyó terveket, a Phoenix mindösszesen csak annyit mondott, hogy évente több mint százmillió új rendszerbe kerülnek be BIOS-aik.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom