Connect with us

technokrata

Közösségi Internet vakok és gyengénlátók számára

Laptop

Közösségi Internet vakok és gyengénlátók számára

A közösségi hozzáférési központban számítógép-használati, szkennelési, sík és Braille-nyomtatási, valamint Internet-használati lehetőséget nyújtanak a látássérült érdeklődőknek.

Szerdán közösségi számítógépközpont adtak át a látássérültek számára a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) budapesti központjában.

Az Ikvai-Szabó Imre, a fővárosi önkormányzat szociálpolitikai és egészségügyi bizottságának elnöke által átadott zuglói központ első az országban. Az intézmény minden számítógépét ellátták a vak, az alig látó és a gyengén látó felhasználók számára szükséges kiegészítő eszközökkel.

A közösségi hozzáférési központban számítógép-használati, szkennelési, sík és Braille-nyomtatási, valamint Internet-használati lehetőséget nyújtanak a látássérült érdeklődőknek. A központ felhasználó a számítógépen megszerkesztett, papírról beolvasott, vagy az Internetről letöltött dokumentumokat lézernyomtatón és pontírásban egyaránt kinyomtathatják.

Minden számítógéphez tartozik egy korszerű lapolvasó (scanner), mi által a gép a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Telematikai Tanszékén kifejlesztett beszédszintetizátor szoftvere segítségével olvasógépként is képes működni.

A MVGYOSZ képviselőjének elmondása szerint az Internet – elsősorban az elektronikus levelezés – óriási segítséget jelent a látássérült embereknek a kapcsolattartásban, a tájékozódásban és az ügyintézésben. Az informatika segítségével a látáskárosultak az egészséges emberekkel azonos eséllyel kommunikálhatnak és tájékozódhatnak írásban.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle