Connect with us

technokrata

Az elkövetkezendő idők ATI és Nvidia újdonságai

Laptop

Az elkövetkezendő idők ATI és Nvidia újdonságai

Az egyik japán nyelvű weblap nyilvánosságra hozott egy friss ütemtervet, melyből kiderül, hogy az örök rivális ATI Technologoies-Nvidia páros milyen új grafikus megoldásokkal fog megörvendeztetni minket a közeljövőben.

A roadmap szerint a világ jelenleg legnagyobb grafikuschip gyártó cégeként jegyzett Nvidia az idei év második felében már nem készül különösebb újdonságok bemutatására, leszámítva az NV35 enyhén módosított változatának tekinthető NV36-ot. Az Nvidia következő nagy durranása, a NV40 fejlesztési kódnevű grafikuschip várhatóan a jövő év elején fog bemutatkozni, és tudni lehet róla, hogy 0,11 mikronos csíkszélességgel, illetve körülbelül 200 millió tranzisztorral fog rendelkezni. Ezt követően valamikor 2005-ben esedékes a 0,09 mikronos gyártási technológiák segítségével készülő, és nem kevesebb mint 300 millió darab tranzisztorral ellátott NV50 érkezése.

A kanadai székhelyű ATI Technologies az idei év második felében tervezi piacra dobni a kisebb-nagyobb optimalizáción, illetve frekvencianövelésen átesett R350-es és RV350-es chipeket, még pedig R360, illetve RV360 típusjelzés alatt. A korábbi híreszteléssekkel ellentétben csak 2004-ben fog bemutatkozni a 0,11 mikronos csíkszélességű és mintegy 200 millió tranzisztort tartalmazó R400, ezt követően pedig valamikor 2005-ben esedékes a DirectX 10, illetve PCI Epress x16 kompatibilis, 0,09 mikronos csíkszélességű R500 debütálása.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle