Connect with us

technokrata

Lépj be a Mátrixba: több tízmilliós értékesítés a játékszoftverből

Laptop

Lépj be a Mátrixba: több tízmilliós értékesítés a játékszoftverből

A Mátrix második részének mozikba kerülésével egy időpontban a számítógépes játékokat árusító boltok polcain megjelentek az Enter the Matrix nevű játékszoftver dobozai. Minden idők egyik legsikeresebb bemutatkozása volt ez.

Az Atari által létrehozott (a filmet jegyző Wachowsky testvérek által megálmodott) Enter the Matrix egy hét alatt egymilliós eladási értéket produkált az Egyesült Államokban és Európában, ezzel röpke hét nap alatt 50 millió dollárhoz juttatta befektetőit. A május 15-i indulást követően az Atari (mely levetette az Infrogrames nevet) részvényeinek értéke 11,61 százalékot emelkedett a különösen jónak mondható hét után.

Nem volt befolyással a filmbéli folytatás vegyes kritikája az eladásokra – jelentették ki egyöntetűen a játékot értékesítők. Az eladásokat esetleg visszafogó tényező az Eidos újabb Tomb Raider része lehetett volna, ám ez majd csak a következő hónapban kerül piacra. A videojátékok értékesítésének 25-30 százaléka általában az első pár hétben realizálódik.

Az Atari szóvivői egyébként elárulták, hogy a bevételek 60 százaléka az Egyesült Államokból, 40 százaléka pedig Európából származik.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle