Connect with us

technokrata

52 százalék alkohol – megújult a CD/DVD emulátor

Laptop

52 százalék alkohol – megújult a CD/DVD emulátor

Az optikai meghajtókba szánt korongok emulálására, CD és DVD írására egyaránt használható szoftver ismét megújult; s erről akár saját szemünkkel is meggyőződhetünk.

Alcohol 120% – a szoftver, mely 68 százaléknyi média-íróból és 52 százaléknyi emulátorból áll. Elsőre talán érthetetlen az elnevezés, de a két program (Alcohol 68%, Alcohol 52%) összessége adja az egészet (120%) – innen származik a név.

A Daemon Tools-hoz hasonlóan az Alcohol 52% arra képes, hogy az optikai meghajtóba helyezett korongokról készített és a merevlemezen tárolt image file-okat a felhasználó közvetlenül elérhesse; azaz úgy használhassa, mintha benne lenne a CD a CD-ROM-ban. Ennek legnagyobb előnye, hogy így nem vagyunk a (még nagy adatátviteli sebességgel bíró meghajtó esetében is) bizony lassúnak mondható eszközre utalva – a winchesterről való futtatásnál az egyéb háttértárakhoz képest jóval gyorsabb működés érhető el (a fejlesztők szerint ez akár 200X is lehet – azaz az egyszeres (150 KB/s) CD-ROM-oknál kétszázszor gyorsabb).

Mivel egy-egy ilyen image állomány sokat foglal a merevlemezen (650-700 MB-ot CD esetében, DVD-nél pedig akár több GB-ot is), ezért a szoftver alkalmazásához egy minél nagyobb kapacitású háttértár szükséges. Ezen felül megelégszik egy Pentium processzorral és 32 MB-nyi memóriával. Szinte bármelyik windowsos környezetben használható (Windows 95 alatt csak az OSR2, vagy annál későbbi változatoknál), de egy legalább 5.0-s Internet Explorer is szükséges működéséhez.

Következzenek a szoftver konkrét képességei: egyszerre akár 31 virtuális CD-/DVD-ROM-ot képes kezelni, így több olyan alkalmazás is futtatható, amely működéséhez igényli az eredeti lemez meghajtóba való behelyezését. Az alábbi formátumokat támogatja: CD-DA, CD+G, CD-ROM, CD-XA, Video CD, Photo CD, Mixed Mode, Multi-session CD; DVD-ROM, DVD-Video, DVD-Audio. Az összes jelenlegi meghajtót támogatja, legyen az akár CD-R, CD-RW, DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW vagy DVD+RW. Emellett dicséretes tulajdonság, hogy támogatja a FireWire (IEEE 1394) és az USB protokollokat is.

Újdonságlista

Advanced Sector Scanner funkció
Online ellenőrzés és frissítés
Az adattípusok beállításaiban új profilok
Nyelvi file-ok frissítése
Felújított grafikus megjelenés
Más szoftver által formattált DVD+RW támogatása
Még több meghajtó támogatása és apróbb hibák javítása

A szoftverek (az Alcohol 52% és az Alcohol 120%) próbaváltozatai letölthetők szerverünkről.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák