Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cisco Systems-HP-KFKI: a jövő szolgálatában álló informatikai fejlesztés a SZIE-n

Laptop

Cisco Systems-HP-KFKI: a jövő szolgálatában álló informatikai fejlesztés a SZIE-n

Informatikai Hivatal a Gödöllői Szent István Egyetemen.

2003. tavaszán zárult le a Gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) teljes körű hálózati fejlesztése. A több mint 2.500 végpontot érintő, 300 millió forint összértékű beruházásban az egyetem partnerei, a Cisco Systems Magyarország, a HP Magyarország, valamint a KFKI Csoport hálózatintegrátor cége, az LNX Hálózatintegrációs Rt. voltak.

A gödöllői székhelyű Szent István Egyetem hallgatóinak száma eléri a 30 ezer főt. Az integrált egyetem jogelődjei a Gödöllői Agrártudományi Egyetem, a Budapesti Állatorvostudományi Egyetem, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem, az Ybl Miklós Műszaki Főiskola, a jászberényi Tanítóképző Főiskola, a gyöngyösi Gazdálkodási és Mezőgazdasági Főiskola, valamint ezen intézmények kihelyezett tanszékei Budapest több pontján, illetve számos kutatási, illetve gyakorlati terep, mint például a szarvasi Arborétum.

A teljes körű hálózati fejlesztés célja a karokon belüli, valamint a karok közötti kommunikáció hatékonyságának növelése, a kor követelményeinek megfelelő technológia bevezetése volt. A hálózati infrastruktúra fejlesztése a tanulmányi rendszer modernizációját, és a Neptun 2000 rendszer bevezetését is szolgálja.

A korszerű infrastruktúra biztosítja a kutatói közösségekhez, valamint európai akadémiai hálózatokhoz történő kapcsolódását. A vezetékes hálózat mellett több ponton a Cisco Aironet technológiája biztosít vezeték nélküli hálózati hozzáférést.

A hálózatfejlesztési projekt fővállalkozását a Cisco hálózati eszközeire építve a HP Magyarország végezte. A KFKI Csoportból az LNX Hálózatintegrációs Rt., a HP Magyarország alvállalkozójaként a tervezést, majd a projekt teljes kivitelezését végezte az egyetem számítástechnikai üzemeltető csapatával közösen.

Az átadóünnepség alkalmából a Cisco Systems Magyarország a „Kiemelt Felsőoktatási Hálózati Referencia Intézmény” címet adományozta az egyetemnek, valamint hosszú távú kutatási és együttműködési megállapodást is kötött az intézménnyel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés