Connect with us

Hirdetés

technokrata

TvNetWork: 10 százalék szélessávon, további terjeszkedés

Laptop

TvNetWork: 10 százalék szélessávon, további terjeszkedés

Elérte a tíz százalékot a szélessávú Internet-előfizetők aránya a Kőbánya-Újhegyi lakótelepen, és a TvNetWork hamarosan újabb 1.500 lakásba juttatja el a szélessávú Internetet. A tavaly novemberben beindított szolgáltatás népszerűsége bizonyítja a szélessávú Internet-kapcsolat létjogosultságát a lakossági szektorban és az ügyfélközpontú kiszolgálás fontosságát.

A TvNetWork november végén 3.000 lakásban indította el szélessávú Internet-szolgáltatását a Kőbánya-Újhegyi lakótelepen, májusban újabb 1.500 otthon bekötését kezdték meg. Az előfizetők száma a bekábelezett lakásokban elérte a 300-at, azaz a 10%-ot, ami messze meghaladja az országban tapasztalható Internet-elérési arányokat.

A TvNetWork jelentős összegeket ruház a szélessávú Internet fejlesztésébe, csupán Kőbánya-Újhegyi lakótelepen meghaladja a 200 millió forintot a befektetetése. Hosszú távon terveznek, és bíznak abban, hogy az Internet stabil fejlődésével néhány éven belül megtérülnek a befektetések. Jelenleg 4.500 előfizetővel a TvNetWork az 5.-6. helyet foglalja el a szélessávú Internet-piacon, év végére 10.000 ügyfélre számítanak.

Ma a Kőbánya-Újhegyi lakótelep egyike az Internet szempontjából legjobban ellátott körzeteknek. Egyelőre 3.000, hamarosan pedig már 4.500 lakásban lesz elérhető a nagy sávszélességű Internet, alacsony belépési díjjal. A szolgáltatás ára versenyképes a modemes kapcsolatéval, ám nem terheli telefon-percdíj, és gyors elérést tesz lehetővé. A lakótelepi 10%-os lefedettség messze meghaladja az országos 5-8%-os értéket, ami bizonyítja az igényt a gyors lakossági Internet iránt.

Kabay Tamás, a TvNetWork általános vezérigazgató-helyettese a siker okait elemezve elmondta, hogy jól láthatóan megvan az igény az otthoni internetezésre, de az emberek nem akarnak perceket várni egy-egy oldal letöltésére, és eközben fizetni a drága telefonszámlát. Mint elmondta, a TvNetWork ajánlata versenyképes a dial-up szolgáltatások áraival, miközben a kapacitása és sebessége összehasonlíthatatlanul nagyobb. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az emberek nem csak az olcsóságot tartják fontosnak – az előfizetők fele a Totál, azaz a forgalomkorlátozás nélküli, legdrágább csomagra fizet elő, tehát maximálisan kihasználják a TvNetWork hálózata nyújtotta nagy sávszélességű letöltési lehetőségeket. Egyelőre bőven vannak kihasználatlan kapacitások a rendszerben, az újabb 1.500 lakás bekötése után is gyors marad az Internet, de amint szükség mutatkozik rá, a TvNetWork növeli a sávszélességet. Kabay Tamás hozzátette, hogy a siker zálogát az ügyfélközpontú szolgáltatásban látja: a TvNetWork munkatársai folyamatosan rendelkezésre állnak, hogy napokon belül bekössék az új előfizetőket, vagy a szükséges hálózat-karbantartási feladatokat elvégezzék. Az Internet- és kábeltévé hálózat „együttélése” is gond nélkül zajlik, jó viszony a helyi lakásszövetkezettel.

A TvNetWork szeretné segíteni az Internet és internetes kultúra terjedését, és ennek érdekében többféle aktivitást is kifejtenek. A magyar.net alapítvánnyal együttműködve a közeljövőben kutatást indítanak az Internet terjedésével és lakossági használatával kapcsolatban. Emellett természetesen igyekeznek továbbra is alacsonyan tartani a szolgáltatási árakat, és amint erre igény mutatkozik, bővítik a hálózat kapacitását. Ezen kívül dolgoznak egy konstrukción, amely lehetővé tenné, hogy kedvezményes feltételekkel lehessen PC-t vásárolni, illetve bérelni, hogy minél több családnak legyen esélye hozzáférni a világhálóhoz.

Kabay Tamás várakozása szerint a lakótelepen – ha lassuló tempóban is –, de tovább növekszik a szélessávú Internet-előfizetők száma. „Rohamos a fejlődés ezen a területen, amikor én tavaly szeptemberben beléptem, még csak 1.500 körüli szélessávú előfizetője volt a TvNetWorknek szerte az ország 19 településén. Mára a piacon az 5-6. helyen vagyunk, de a célom, hogy a mostani 4.500-as előfizetői létszámot év végére több mint duplájára emeljük. A TvNetWork Kőbánya-Újhegyi sikere is mutatja, hogy nem igaz, hogy az embereknek nincs igényük vagy pénzük szélessávú Internetre, hiszen egy nem kimagaslóan magas jövedelmi viszonyokkal rendelkező területen is rövid idő leforgása alatt a háztartások 10%-a fizetett elő szélessávú Internet-szolgáltatásra.”

Az internetezési kedvet várhatóan tovább fogják növelni a TvNetWork új szolgáltatásai is, mint például az internetes telefonálás, amely a vezetékes és a mobil szolgáltatóknál is kedvezőbb díjakat tesz lehetővé.

„Ma a bekábelezhető otthonok körülbelül 90%-ában nézik a kábeltévét – van, aki gyerekmesét, van, aki zenét, van, aki tudományos műsorokat, és van, aki focit, híreket vagy régi magyar filmet. Valahogy így képzelem az Internet jövőjét is: mindenki és minden korosztály megtalálja az őt érdeklő tartalmat. Talán tíz évig is várnunk kell, amíg az Internet elterjedtsége eléri a 90%-ot, de elmondhatjuk, hogy már elindultunk ezen az úton, és jófelé megyünk.”

Novemberben a Kőbánya-Újhegyi lakótelepen a TvNetWork a helyi lakásszövetkezettel együttműködve valósított meg egy – technológiailag és működtetés szempontjából egymástól független, ám közös alépítményekben futó és egyszerre kiépített – Internet- és kábeltévé-hálózatot, és kiépítettek egy 100 Mbit/s kapacitású gerincvezetéket. Most, májusban a korábbi rendszer kibővítéseként újabb 1.500 otthonban kezdik meg az Internet kiépítését, és még a nyár folyamán elindul a szélessávú Internet. A hálózat kiépítését – csakúgy, mint a korábbi hálózatnál – az Euronet végezte.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés