Connect with us

technokrata

Új processzorokat és chipkészleteket jelentett be az Intel

Laptop

Új processzorokat és chipkészleteket jelentett be az Intel

Az Intel ma három, a Hyper-Threading technológiát támogató Intel Pentium 4 processzor, valamint három lapkakészlet megjelenését jelentette be, amelyek gyorsabb és funkciókban gazdagabb vállalati és otthoni felhasználású PC-k kialakítását teszik lehetővé.

Az új – 2,80C, 2,60C, és 2,40 C típusjelzésű – Intel Pentium 4 processzorok HyperThreading-technológiával és továbbfejlesztett 800 megahertzes rendszersínnel kerülnek forgalomba, amely gyorsabb információáramlást tesz lehetővé a processzor felé és vissza.

A szintén ma bemutatott Intel 865G és 865PE lapkakészlet – régebbi nevén Springdale – támogatja a HT-technológiát, emellett továbbfejlesztett 800 megahertzes Intel rendszersínt és egyéb iparágvezető funkciókat tartalmaz, amelyek kiváló teljesítményt biztosítanak az asztali számítógép-felhasználók számára. A lapkakészletek gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést tesznek lehetővé, valamint élvezetesebbé teszik a digitális média, játékok és szélessávú alkalmazások használatát.

A 865G lapkakészlet megjelenése a februári Intel Developer Forumon bemutatott új Intel Stable Image Platform program kezdetét jelzi. A korábban Granite Peak nevű program a lapkakészlet-hardver és a meghajtó szoftver legalább 12 hónapos állandóságát nyújtja a vállalati PC vásárlók számára. A program garantálja a szoftver rendszerképek stabilitását is; ennek használatával az IT vezetők üzemeltetési és karbantartási feladatai könnyebbé válnak. A HT-technológia, a gyorsabb rendszersín, az innovatív technológiák – mint például az integrált grafikus kártyák és Gigabit Ethernet az asztali gépekhez -, valamint az új stabil platform program kombinációja ideálissá teszi ezeket a számítástechnikai platformokat a nagy- és kisvállalatok PC-bővítéseihez és vásárlásaihoz.

Az Intel 865G és 865PE lapkakészletek kifejezetten úgy készültek, hogy támogassák a HT-technológiával rendelkező Intel Pentium 4 processzort és a továbbfejlesztett 800 megahertzes Intel rendszersínt. Nagy teljesítményű nyolcszoros sebességű AGP grafikus felületet tartalmaznak a jobb grafikai élmény érdekében, integrált Hi-Speed USB 2.0-át és 1,5 gigabit/másodperc (150MB/s) sebességű Serial ATA vezérlőt. Az Intel ezeket a lapkakészleteket opcionálisan beépített RAID funkciókkal is kínálja a legújabb 1,5 gigabit/másodperces Serial ATA felület kihasználásával a gyorsabb lemezes I/O-funkciókhoz.

Az Intel 865G lapkakészlet támogatja a kétcsatornás DDR400/333/266 memóriát, ezáltal rendkívül jó teljesítményt biztosít multimédiás és a háromdimenziós kihívásokat támasztó alkalmazások teljes választéka számára. Magában foglalja a grafikus eszközök új generációját képviselő Intel Extreme Graphics 2-t; célpiaca a nagy forgalmú vállalati és a fogyasztói asztaligép-piaci szegmens.

A HT-technológiával és Intel 865 lapkakészlettel rendelkező Pentium 4 processzorra épülő platformok alkalmasak a következő nagy váltásra a hálózatok terén: a Gigabit Ethernetre történő átállásra. Az ezekre a platformokra épülő Gigabit Ethernetes PC-k lehetővé teszik, hogy a felhasználók hálózatigényes feladatokat végezzenek, mint például a mentések gyorsabb végrehajtása adatbázis-lekérdezések vagy egyéb processzorigényes feladatok végrehajtása közben. A 865G lapkakészlet egy dedikált hálózati rendszersínt biztosít, amely az Intel új Communications Streaming architektúrájára (CSA) épül. A CSA együttműködik az új Intel PRO/1000 CT Desktop Connectionnel, és így megkétszerezi a mai PCI-ken rendelkezésre álló rendszersín alapú megoldások Gigabit Ethernet hálózati sávszélességét.

Az Intel 865PE lapkakészlet támogatja a 800 megahertzes rendszersín és a kétcsatornás DDR400 memória használatát, és együttműködik a mai továbbfejlesztett nyolcszoros AGP grafikus eszközökkel, annak érdekében, hogy az ügyfelek számára kellő rugalmasságot biztosítson, és közel csúcskategóriás teljesítményt nyújtson az erős grafikai képességeket igénylő alkalmazásokhoz. A harmadik lapkakészlet, az Intel 865P támogatja a kétcsatornás DDR333/266 memóriát, a nyolcszoros AGP grafikus eszközöket, valamint az 533 és 400 megahertzes rendszersíneket.

A számítógép-gyártók és rendszerintegrátorok számára az Intel bejelentette öt asztali alaplap megjelenését: az ATX kivitelű Intel asztali alaplapokét (D865PERC, D865PERL és D865GBF), valamint a kisebb mikro-ATX kivitelű Intel asztali alaplapokét (D865PESO és D865GLC).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle