Connect with us

technokrata

Logitech Driving Force Pro kormány: 900 fokos elforgatás

Laptop

Logitech Driving Force Pro kormány: 900 fokos elforgatás

A Logitech a Los Angeles-i E3 kereskedelmi bemutatón bejelentette, és előzetesen bemutatta a PlayStation2-höz készített, következő generációs, erővisszacsatolásos kormányát.

A Logitech Driving Force Pro, amelyet kifejezetten a Polyphony Digital most megjelenő Gran Turismo 4 autóverseny-szimulátor játékához terveztek PlayStation 2-re, hamarosan világszerte kapható lesz. A termék áráról még nincs információ.

“Célunk az, hogy a termék bármilyen játékkonzolon a lehető legnagyszerűbb vezetési élményt nyújtsa, az elejétől a végéig valósághű élményt, különleges kényelmet és külsőt biztosítva” – mondta Fred Swan, a Logitech Audio és Interaktív Szórakoztatóeszközök Üzletágának marketing-igazgatója. “Még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy nagyon örülünk annak, hogy a Sony Computer Entertainment és a Polyphony Digital vállalatokkal szoros együttműködésben hozhattuk létre ezt a minden extrával ellátott force feedback kormányt, amelyet közel két év alatt fejlesztettünk ki az alapoktól, annak érdekében, hogy tökéletesítsük a Gran Turismo 4 játékban a vezetés élményét.
Úgy gondoljuk, a legfejlettebb technológiának és az elképesztő grafikának eme csábító kombinációja láttán minden játékos a biztonsági öv után nyúl majd.”

A Logitech Driving Force Pro a világon az első olyan force feedback kormány, amely élethűen adja vissza egy valódi sportautó kormányának elforgathatósági szögét. Ezt megelőzően, mindegyik kormányt legfeljebb csak 300 fokkal lehetett elforgatni. Amikor ez a funkció be van kapcsolva, a Logitech Driving Force Pro fogasrúddal kapcsolt kis meghajtó fogaskereke segítségével 900 fokot fordul el (2 és fél fordulat, ütközéstől ütközésig) azokban a játékokban, amelyek támogatják ezt a funkciót. Ezzel a teljesen újszerű forgatási móddal a Logitech Driving Force Pro a valódi sportautók kormánydinamikáját utánozza élethűen – ez eddig ismeretlen volt az otthoni használatra készített kormányoknál. A tipikus játéktermi szimulátorokon, amelyek több ezer dollárba kerülnek, végtelenig forgatható a kormány, ez azonban nem valósághű, és nem is hasznos a játékos szempontjából.

Annak érdekében, hogy a régebbi játékokkal is használhassák, a Logitech Driving Force Pro rendelkezik egy “hagyományos” beállítással, amelyet bekapcsolva visszatérhetünk a 200 fokos elfordíthatósághoz. Ez lehetővé teszi, hogy ugyanazzal a kormánnyal a régebbi force feedback-es játékokat is a régi, megszokott módon játszhassuk, ugyanakkor az új játékokból is a lehető legtöbbet hozzuk ki.

A Logitech továbbfejlesztette modern force feedback technológiáját, és újabb funkciókkal biztosítja, hogy a Driving Force Pro kötelező kellék legyen a Gran Turismo 4 versenyzőinek. A force feedback-et erősebb motor mozgatja, mint a többi, játékkonzolhoz készült kormánynál, valamint különlegesen kialakított csapágyakkal kölcsönöztek egyenletes, folyamatos érzést a vezetésnek. Ezek a tulajdonságok együttvéve egy sokkal élethűbb vezetési élményt nyújtanak.

Az erőteljes, 25 cm átmérőjű kormányt bőrmintázatú fekete gumiborítással látták el, mely kényelmes fogással biztosítja a pontos kormányzást. A kormány alumínium középső részén feltüntették a világhírű Gran Turismo “GT” logót, emlékeztetve a felhasználót arra, hogy ez az egyetlen olyan kormány, amelyet a Gran Turismo 4 támogat.

A Logitech Driving Force Pro jobboldalán helyezték el az olasz sportautókról mintázott, szekvenciális rendszerű váltókart. A Forma-1 rajongók számára a kormány mögött is elhelyeztek lapát alakú váltókarokat. Nyolc darab könnyen elérhető akciógomb található a kormányon, valamint egy D-pad az autó funkcióinak beállítására. A “start” és “select” gombok a kormány alsó részén helyezkednek el, és biztosítják az egyszerű navigációt. Kettős rögzítés gondoskodik arról, hogy a pedál-talapzat ne mozduljon el használat közben, és különböző felületekre, mint pl. asztallapra, pultra rögzíthető.

A nehezékkel ellátott talapzaton nagy, a korábbiaknál erősebb és stabilabb pedálok kaptak helyet. Ellátták egy különleges, szőnyeghez rögzítő alkalmatossággal is, amely azt a célt szolgálja, hogy szinte semmilyen nyomásra ne távolodjon el messzire a pedál, és ezáltal ne zavarja meg a játékost. A kemény felületeken való elcsúszást pedig a talapzat alján lévő csúszásmentes réteg küszöböli ki.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle