Connect with us

technokrata

Novell exteNd: „Java-ellenőrzött” minősítés

Laptop

Novell exteNd: „Java-ellenőrzött” minősítés

A Novell exteNd termékek most már hitelesítetten, minden J2EE kompatibilis alkalmazásszervere telepíthetők.

A Sun Microsystems bejelentette az első Java Verified alkalmazásokat, amelyek teljesítették a Java AVK-t és megszerezték a Java Verified licencet. A Novell exteNd termékcsalád most már Java Verified, a J2EE-kompatibilis alkalmazásszerverek közötti hordozhatóság tekintetében. A Java Verification megjelölés magába foglalja a Novell által több mint két éve folytatott tesztelést, amely biztosítja, hogy az integráció- és portálszerverek, a Novell exteNd Composer és a Novell exteNd Director futtathatók legyenek a piacvezető J2EE alkalmazásszervereken.

A Java Verified megjelölés elérése érdekében a Novell az exteNd Composer integrációszervert és a Novell exteNd Director szervert tesztelte a Sun Microsystemstől származó Java AVK ellenében. A tesztek sikeres befejezése és a Java Verified licenc megszerzése után a Novell exteNd termékek most már hitelesítetten, minden J2EE kompatibilis alkalmazásszervere telepíthetők.

Ez a megkülönböztetés azért szükséges, mert a J2EE ígért hordozhatósága ellenére annak egyedi megvalósításai forgalmazónként változnak. A Java Verified Program azért jött létre, hogy azonosítani lehessen azokat a vállalati alkalmazásokat, amelyek kifejezetten a J2EE-kompatibilis megvalósítások közötti hordozhatóságra készültek – és ez a legfontosabb megkülönböztető jegye a Novellnek és a Novell exteNd webes alkalmazásfejlesztő készletének.

„A J2EE forgalmazók nagy része nem akarja, hogy a felhasználók hordozgassák az alkalmazásaikat különböző szerverekre, mivel a J2EE motorjának ˝bezárása˝ kulcsfontosságú része a termékstratégiájuknak,” – mondta David Litwack, a Novell webalkalmazás-fejlesztő részlegének vezető alelnöke. „A Novell nem akarja az előítéleteit az ügyfeleire rákényszeríteni, mi meghagyjuk a választás szabadságát – mindenki a saját döntése alapján telepítheti a Novell exteNdet az operációs rendszerére és a J2EE alkalmazásszerverre.”

Míg a Novell exteNd csomag egy vállalati szintű alkalmazásszervert nyújt az azt igénylő ügyfeleknek, a Novell a Java Verified minősítésű Novell exteNd Composer integráció- és a Novell exteNd Director portálszerverre összpontosítja a fejlesztést. A mai szolgáltatásorientált alkalmazások építéséhez a felhasználóknak tudniuk kell meglévő vállalati rendszerekből szolgáltatásokat létrehozni, ezeket ráhangolni üzleti folyamatokra, használni őket, valamint azokat úgy a végfelhasználóra szabni és biztonságosan átadni, hogy úgy tűnjön, mintha az alkalmazást az egyedi használatra fejlesztették volna ki. Fontos, hogy ezek a fejlett alkalmazások integrációs, interakciós és személyazonosság-kezelő képességekkel rendelkezzenek, és iparági szabványokra épüljenek az ügyfelek befektetésének védelme érdekében.

A Novell idén nyárra tervezi a NetWare 6.5-tel együtt járó J2EE-kompatibilis Novell exteNd alkalmazásszerver megjelenését. A jelentős Novell NetWare bázis most már fejleszthet és tesztelhet J2EE alkalmazásokat a NetWare platformon, majd telepítheti azokat NetWare vagy más, tetszés szerinti platformra. A NetWare jövőbeli verzióiban az ügyfeleknek lehetőségük lesz a Linuxot is, mint támogatott alkalmazásszerver-platformot választani.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle