Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell exteNd: „Java-ellenőrzött” minősítés

Laptop

Novell exteNd: „Java-ellenőrzött” minősítés

A Novell exteNd termékek most már hitelesítetten, minden J2EE kompatibilis alkalmazásszervere telepíthetők.

A Sun Microsystems bejelentette az első Java Verified alkalmazásokat, amelyek teljesítették a Java AVK-t és megszerezték a Java Verified licencet. A Novell exteNd termékcsalád most már Java Verified, a J2EE-kompatibilis alkalmazásszerverek közötti hordozhatóság tekintetében. A Java Verification megjelölés magába foglalja a Novell által több mint két éve folytatott tesztelést, amely biztosítja, hogy az integráció- és portálszerverek, a Novell exteNd Composer és a Novell exteNd Director futtathatók legyenek a piacvezető J2EE alkalmazásszervereken.

A Java Verified megjelölés elérése érdekében a Novell az exteNd Composer integrációszervert és a Novell exteNd Director szervert tesztelte a Sun Microsystemstől származó Java AVK ellenében. A tesztek sikeres befejezése és a Java Verified licenc megszerzése után a Novell exteNd termékek most már hitelesítetten, minden J2EE kompatibilis alkalmazásszervere telepíthetők.

Ez a megkülönböztetés azért szükséges, mert a J2EE ígért hordozhatósága ellenére annak egyedi megvalósításai forgalmazónként változnak. A Java Verified Program azért jött létre, hogy azonosítani lehessen azokat a vállalati alkalmazásokat, amelyek kifejezetten a J2EE-kompatibilis megvalósítások közötti hordozhatóságra készültek – és ez a legfontosabb megkülönböztető jegye a Novellnek és a Novell exteNd webes alkalmazásfejlesztő készletének.

„A J2EE forgalmazók nagy része nem akarja, hogy a felhasználók hordozgassák az alkalmazásaikat különböző szerverekre, mivel a J2EE motorjának ˝bezárása˝ kulcsfontosságú része a termékstratégiájuknak,” – mondta David Litwack, a Novell webalkalmazás-fejlesztő részlegének vezető alelnöke. „A Novell nem akarja az előítéleteit az ügyfeleire rákényszeríteni, mi meghagyjuk a választás szabadságát – mindenki a saját döntése alapján telepítheti a Novell exteNdet az operációs rendszerére és a J2EE alkalmazásszerverre.”

Míg a Novell exteNd csomag egy vállalati szintű alkalmazásszervert nyújt az azt igénylő ügyfeleknek, a Novell a Java Verified minősítésű Novell exteNd Composer integráció- és a Novell exteNd Director portálszerverre összpontosítja a fejlesztést. A mai szolgáltatásorientált alkalmazások építéséhez a felhasználóknak tudniuk kell meglévő vállalati rendszerekből szolgáltatásokat létrehozni, ezeket ráhangolni üzleti folyamatokra, használni őket, valamint azokat úgy a végfelhasználóra szabni és biztonságosan átadni, hogy úgy tűnjön, mintha az alkalmazást az egyedi használatra fejlesztették volna ki. Fontos, hogy ezek a fejlett alkalmazások integrációs, interakciós és személyazonosság-kezelő képességekkel rendelkezzenek, és iparági szabványokra épüljenek az ügyfelek befektetésének védelme érdekében.

A Novell idén nyárra tervezi a NetWare 6.5-tel együtt járó J2EE-kompatibilis Novell exteNd alkalmazásszerver megjelenését. A jelentős Novell NetWare bázis most már fejleszthet és tesztelhet J2EE alkalmazásokat a NetWare platformon, majd telepítheti azokat NetWare vagy más, tetszés szerinti platformra. A NetWare jövőbeli verzióiban az ügyfeleknek lehetőségük lesz a Linuxot is, mint támogatott alkalmazásszerver-platformot választani.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés