Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sérült, megszakadt DivX letöltés? Van megoldás

Laptop

Sérült, megszakadt DivX letöltés? Van megoldás

Az Internetről letöltött DivX állományok tömörítési mechanizmusuk miatt rendelkeznek egy nagy hátránnyal: a nem komplett file-okba nem lehet beletekinteni. A helyzet ugyanez, ha megszakad a letöltés – de van megoldás.

Egy-egy ilyen ˝filmszakadás˝ elég bosszantó lehet, de akkor is nagy szükség lenne az állományba való belekukkantásnak, ha kíváncsiak vagyunk például, hogy milyen a kiszemelt file minősége (hiszen ezek nagy méreteiknél fogva nagyobb kockázatot is jelentenek – egy 600 MB-os állomány letöltése után csalódni hosszú elvesztegetett időt jelent). Az MP3-aknál nem jelent gondot ennek megvalósítása, a DivX filmeknél azonban más a helyzet.

Nemrég jelent meg a Divfix nevű program legújabb, 1.10-es változata, mely mind windowsos, mind linuxos környezetben szabadon felhasználható. Kicsiny méreténél fogva letöltése sem gond: a forrásoktól és minden egyéb állománytól megtisztított EXE file (merthogy telepítést nem igényel) mérete Windows esetében 200 KB alatt marad. Linux operációs rendszer használata esetén is hasonlóan kicsiny mérettel rendelkezik.

Mire képes a szoftver? A valamilyen okból nem teljesen letöltött DivX file-ok lezárására, ezáltal lehetővé téve, hogy azt meg lehessen nézni. Egyszerű, mondhatni fapados kezelői felületén akár kötegelt módon (egymás után több állományon) is végezhetők a műveletek.

Az index helyrehozása mellett azonban képes hibaellenőrzésre is, ami akkor jöhet jól, ha egy nagy állományt nem akar a felhasználó végignézni, de mégis meg szeretne bizonyosodni afelől, hogy nincs probléma a file-lal. Ez esetben beállítható, hogy ha hibát talál, akkor azt automatikusan vágja ki az eredeti állományból, mely továbbra is nézhető marad – immáron a hiba nélkül. Ha többet is talált a filmben, érdemes a logolási képességét használni.

A korlátoktól mentes, szabadon használható szoftver a Terminal Download adatbázisából is letölthető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés